Utazás kép fő

LEVENDULASZÜRET

Kőröshegyen

Időpont: 2024. június 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj. A gazdaság Kőröshegyen található, mindössze 2 kilométerre a Balatontól. A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik. Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni. Több méret közül válogathatnak, az áruk mérettől függően 2200 forinttól méret szerint változik. Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani!

Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a birtok többi részén sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózni lehet. Metszőolló kölcsönzésre van lehetőség, hiszen levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása – tépése a bokrok sérüléséhez vezet. Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülnek a virágok mellett.  Ellátogatunk a település XIV. századi eredetű, műemlék ferences templomához, mely Somogyország kincsei közé tartozik. Búcsúzunk Kőröshegytől és átbuszozunk a Balatonföldvári Hajózástörténeti látogatóközpont és kilátóhoz. A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyett, melynek árboca a Balaton legmagasabb épített kilátója. Terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be a hajózást a kezdetektől napjainkig. A kilátó magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magas parttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon. Balatonföldváron lehetőség lesz egy közös sétára is.  A kelta sétányon indulva szép panorámában gyönyörködhetünk, majd néhány ismert villát, pl. Blaha Lujzáét vagy Széchenyi Zsigmondét érintve érünk be a központba. Elhaladunk a plébánia templom mellett, megnézzük a kikötő ipari műemlék hídjait, majd a Galamb szigeten fejezzük be a közös sétát. Innentől szabadprogram keretében lehet további sétákat tenni a Balaton parti sétányon, vagy enni-inni valamit a gazdag választékból. Szép idő esetén lehetőség van a település valamelyik strandján eltölteni a szabadidőt, így érdemes fürdőruhával készülni. Program dús napunk után visszaindulás Budapestre 17- 18 óra körül, érkezés 20 óra körül.

Belépők kb.: 4.500, - Ft/fő

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 1LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 2LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 3LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 4LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 5LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 6LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 7LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 8LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 9LEVENDULASZÜRET
Kőröshegyen 10
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

12 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.