Utazás kép fő

MORVAORSZÁGI KALANDOZÁSOK

MIKULOV-BRNO

Időpont: 2024. szeptember 7.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Program

A Morva folyón túl elterülő Morvaországot, Csehországtól a Cseh-morva dombság választja el. Két részre osztható: Észak – és Dél-Morvaországra. Előbbinek Ostrava és Olomouec, utóbbinak Brno a központja. Történelme igen gazdag. Ősi lakói a morvák - régi nevükön marótok -, akik a kelta bojok és a germán markomannok után jelentek meg a vidéken, és akik a VII. században a gazdag kereskedő vezér, Samo kezdeményezésére alapítottak önálló államot. A Nagymorva Birodalom – két évszázaddal később – Mojmír fejedelem irányításával alakult meg. E műemlékekben gazdag, 26 000 négyzetkilométernél alig nagyobb kiterjedésű ország legjelentősebb látnivalóit keressük fel kirándulásunk alkalmával.

Reggel 9 óra körül megérkezünk Mikulovba. A festőien szép Mikulov, amely Pálava és a morva borászat fővárosa, gazdag történelmének köszönhetően számtalan emlékművel rendelkezik. Gyönyörködhetünk a reneszánsz és barokk patrícius házakban. Felkeressük a várkastélyt. A Mikulov települést uraló vár eredetileg egy kővár volt, amelyet a 13. század első felében építettek. A 16-17. század fordulóján átépítették és egy reprezentatív reneszánsz fejedelmi rezidenciává. A városnézésünk során a Szent Vendel és Szent Sebestyén templomokban gyönyörködünk.

Innen Brno felé vesszük az irányt, mely Morvaország fővárosa. Brno hangulatos, egyik leghíresebb nevezetessége, a magyar történelemben is sötét szerepet játszott Spilberk vára, hírhedt kazamatáival. A Habsburg birodalom leghírhedtebb várbörtöne volt egykoron. A várépületben található Városi Múzeum. Érdekes a gyönyörű barokk berendezésű gyógyszertár és a barokk várkápolna is. A vár bebarangolása után, annak teraszáról szép kilátás nyílik az egész környékre. Gyönyörűen karbantartott park veszi körül. Városnéző sétánk során látni fogjuk a Kapucinus templomot, melynek kriptájában a zsugorított barátok tetemei láthatók, felkeressük az Óvárosházát, a Szent Mihály templomot, a Péter-Pál székesegyházat, a Szent Tamás és Szent Jakab templomokat. Szabadidő keretében bátran betérhetünk valamelyik étterembe, sörözőbe és megkóstolhatjuk a remek söröket, mint például a helyi Starobrnot. Hogy csalódás érjen bennünket, az kizárt, mert ugyan az itteni sörök nem annyira ismertek, mint a plzeni, de vannak olyan kitűnőek.  Visszaérkezés Budapestre 23-24 óra között.

Belépő: kb. 500 CZK/fő.

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 19.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
MORVAORSZÁGI KALANDOZÁSOK 
MIKULOV-BRNO 1MORVAORSZÁGI KALANDOZÁSOK 
MIKULOV-BRNO 2MORVAORSZÁGI KALANDOZÁSOK 
MIKULOV-BRNO 3MORVAORSZÁGI KALANDOZÁSOK 
MIKULOV-BRNO 4MORVAORSZÁGI KALANDOZÁSOK 
MIKULOV-BRNO 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

19 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.