Utazás kép fő

RIJEKAI KARNEVÁL

Időpont: 2024. február 10-11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Elhelyezés: Opatijában 4*-os szállodában

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Program

A rijekai karnevált minden évben megtartják, január második fele és február második fele között. Ez az egyik leghíresebb karnevál Európában. Az itteni karnevál hangulatáért a világ minden tájáról érkeznek turisták és a résztvevők száma egyre több. A karnevál 1982-ben alakította ki egyedi identitását, de a velencei és az osztrák karnevál hatása még mindig látható. Az utcák zsúfolásig megtelik maszkot viselő emberek ezreivel.

1. nap: Indulás 6:00 órakor. Folyamatos utazás Varasdig, ami, Horvátország korábbi fővárosa volt. Az egységes barokk stílusú település. Szépen felújított palotái, templomai, épületei visszavarázsolják a látogatót a múltba. Fény, pompa, bálok jellemezték ezt az időszakot. Legfontosabb látnivalója a XIV. századi vár a Mária Mennybemenetele főszékesegyház, a kapucinus templom és kolostor, az Orsolyák temploma, a barokk városháza, Draskovich palota, püspöki palota, s még számtalan izgalmas és szép épület. Varázslatos hangulat, a múlt meseszép emlékei, s élettel teli mai, nyüzsgő város várja a látogatókat. Egy városnéző séta alatt megismerjük ezt a bájos várost. A következő állomásunk Hum meseszép városkája. A világ legkisebb városaként is szokták említeni. Középkori két pici utcája és épületei 1000 évvel repítenek minket vissza az időben, hisz itt minden úgy maradt, ahogy akkoriban volt. Fenséges panoráma  nyílik előttünk a csodás dombokra és völgyekre, nem hiába nevezik ezt a horvát Toscanának is. Végül Opatijában fejezzük be a napunkat.  Opatija, patinás villáival, épületeivel, parkjaival és utcáival ejt rabul minket. Elsétálunk a Villa Angilinahez, amely egykor egy nyári rezidencia volt. Fotót készíthetünk az Opatija szimbólumaként ismert, Lány sirállyal szobornál. Ahonnan gyönyörű panorámában lesz részünk a Kvarner öbölre és Opatijára. Egy szakaszon sétálunk a Lungomare tengerparti sétányon, egyik oldalon a tenger, sok kis eldugott öböl, sziklák közötti lejárat a tengerhez, másik oldalon hatalmas, impozáns villák, hotelek. Szállásunk elfoglalása, mely közvetlenül a tengerparton található, vacsoráig egyénileg felfedezheti ezt a csodás várost.

2. nap: Reggeli után indulunk Rijekába, délelőtt egy városnézés során megismerkedünk a várossal. Ezután részvétel a Nemzetközi Karnevál Parádén, amely fénypontja, egyben záró-rendezvénye a közel egy hónapos karneváli ünnepségsorozatnak. A több mint 10.000 felvonuló a világ számos országából érkezik, a jelmezek rendkívül változatosak. A Rijekai Karnevál – több évszádos hagyományokat ápolva – mai formájában már három évtizede kerül megrendezésre. A karneváli hangulat élményével szállunk fel a buszra és  utazunk hazafelé. Hazaindulás Budapestre 17 órakor. Várható visszaérkezés 23-24 óra között. Varasd vár belépő: kb.5,- €/fő

Részvételi díj: 72.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 59.990,- Ft/fő

10,-€/fő üdülőhelyi és regisztrációs díj az autóbuszon kötelezően fizetendő!

Egyágyas felár: 9.500,-Ft/fő

Biztosítás:2.880,-Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
RIJEKAI KARNEVÁL
1 éjszaka szállással 1RIJEKAI KARNEVÁL
1 éjszaka szállással 2RIJEKAI KARNEVÁL
1 éjszaka szállással 3RIJEKAI KARNEVÁL
1 éjszaka szállással 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

59 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.