Utazás kép fő

RÁCKEVE - SZÁZHALOMBATTA

csónakos piac - hajómalom – szerb templom

Régészeti Park – Mátrica Múzeum – Makovecz templom

Időpont: 2024. június 5. (szerda)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Ráckeve veteránnak számít, ha piacokról van szó: már 1440 óta rendelkezik vásártartási joggal. Akkor még nem volt aszfalt és kényelmes kerékpárutak, így a vendégeknek csónakkal kellett megközelíteni a városközpontot. Ezért hívjuk azóta is Csónakos Piacnak. Évente több ezren látogatnak el a Szegedi Kis István sétányra, hogy elidőzzenek egy kicsit piaci pezsgésben. A sercegő kolbász, a sajtos-tejfölös lángos és a minőségi portékák csábítása rengeteg embert vonz. Itt töltünk 1-2 órát, majd a közelben felkeressük az egyetlen ma is működő magyarországi hajómalmot, melyet a fennmaradt leírások és a még megmaradt tárgyi emlékek felhasználásával készítették el, ma múzeumként működik. Kihagyhatatlan látnivaló az ország egyetlen gótikus szerb ortodox temploma, melynek teljes belső falfelületét bizánci hangulatú freskók borítják. Ezt követően Százhalombattára látogatunk. Százhalombatta mára a kísérleti régészet egyik európai központja lett. Az évtizedek óta zajló ásatásokon előkerült leleteket a város legrégebbi épületében kialakított „Matrica” Múzeum mutatja be az érdeklődőnek. Figyelemre méltó látványosság a több hektáron kialakított Régészeti Park is, melyben őskori épületek rekonstrukciói mellett az egykori viseletek és használati tárgyak is megtalálhatók. A parkban egy feltárt halomsírban a Hallstadt- kultúra temetkezési szokásait ismerhetjük meg, multimédiás előadásban. Nem hagyjuk ki a város két különleges templomának, a barokk szerb ortodox Szűzanya születése templom, illetve a Makovecz tervezte Szent István templom meglátogatását sem. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül.

Belépők: 5.000, - Ft/fő.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
RÁCKEVE - SZÁZHALOMBATTA 1RÁCKEVE - SZÁZHALOMBATTA 2RÁCKEVE - SZÁZHALOMBATTA 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

12 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.