Utazás kép fő

KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN

Időpont: 2024. augusztus 9-11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Ellátás: félpanzió                                                      

Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett.

Program 

1 nap: Indulás reggel 5.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenővel érkezünk meg és felkeressük Észak-Szlovákia egyik turistacsalogató látványosságának számító Fák felett járó ösvénytZár (Ždiar) község keleti részén található Bachledka-völgyben. 926 m magasságból elindulunk a felvonóval a fák feletti attrakcióig. A felvonó felső állomása 1180 méter tengerszint feletti magasságban található. Az út gyalogosan is megtehető. A sétány 24 méter magas 603 m hosszú és 1,8 m széles, ehhez jön még 631 m hosszú kilátótorony mely 32 méter magas spirál alakú, panorámás pihenővel és járható hálóval ellátott építmény, így az ösvény teljes hossza 1234 m. A sétát a fák koronájában a helyi természet érdekes információi, adrenalin-megállók és egy 67 m hosszú szárazcsúszda teszik különlegessé. Buszra szállunk és ellátogatunk a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz. Parkolótól egy könnyed 10 perces sétával érjük el a tavat, melyet körbe is lehet sétálni, 2,6 km körülbelül.  Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között, nem messze a Menguszfalvi-völgy torkolatától, 1346 m tengerszint feletti magasságban. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. Óriási élményt tartogat legújabb látványosság, a Tátra-torony, mely 53 méter magas fa és acél szerkezet, kontinensünk legmagasabb kilátója. Tetején a bátrabbaknak is adrenalin-löket az üvegből készült gyalogoshíd és a súlyunk alatt mozgó sodronyos sétaháló, valamint a 61 méter hosszú csúszda azoknak, akik röpke 10 másodperc alatt szeretnének földet érni. A Csorba-tó körüli séta után utazunk a szálláshoz Poprádra.

2 nap: Reggeli után először megtekintjük a Bélai barlangot majd Ótátrafüreden túrázunk. A barlanghoz a parkolóból fél órás meredek sétával érjük el a bejáratot, ami körülbelül egy kilométer. A barlang a Kobylí vrch északi lejtőjén, a Bélai-Tátra keleti részén található a Belianske Tatry Nemzeti Természeti Rezervátumban a Tátrai Nemzeti Park területén. A Bélai-barlang Szlovákia leglátogatottabb idegenforgalmi barlangjai közé tartozik. Érdekes sziklaalakzatjain kívül gazdag cseppkőképződményeiről ismert. Annak ellenére, hogy a barlang természeti érdekességei 125 éve képezik kutatás tárgyát, keletkezésének törvényszerűségei nem minden részletében ismertek. A látogatási útvonal 1370 m hosszú, szintkülönbsége 125 m, az útvonalon 860 lépcső található. A benntartózkodás időtartama kb. 70 perc. A barlang hőmérséklete 5 és 6,3°C között mozog. A látogatás alkalmával a látogató megcsodálhatja a cseppkő-vízeséseket, pagodaszerű álló cseppköveket, tavacskákat és más képződményeket. Az egyik megálló a Zene-teremben (Hudobná sieň) van, amely nevét a tavacska tükrére csepegő víz hangjáról kapta. A terem kitűnő akusztikája miatt azonban reprodukált klasszikus zenekoncerteket is rendeznek itt. Buszra szállunk a barlang megtekintése után és irány Ótátrafüred.  Végigsétálunk a történelmi fürdőhely központjában. Kis sétánk után a Tarajkai csúcs (1285m) a cél. Sétálva kapaszkodunk fel a hegyre, vagy fogaskerekűvel (térítés ellenében) röpke 7 perc alatt érhetünk fel. Ha felértünk, egy élményekben gazdag séta keretében nekivágunk turista utakon, az Óriási vízesésig, mely 20 m-ről zúdul alá. Útközben a legrégebbi Reiner kunyhónál megállunk egy frissítőre. Itt csodás képeket lehet készíteni a völgyet körülvevő Magas Tátra csúcsairól. Az erdőben szerpentineken ereszkedünk le a Tarpataki vízesésekhez. Egymás követik a szebbnél szebb vízesések. Élményekkel teli napunk után visszamegyünk a szállásra, Poprádra.

3 nap: Reggeli után elindulunk Budapest felé és útközben megtekintjük Besztercebányát. (gyalogos városnézés, kívülről tekintjük meg a látnivalókat) IV. Béla magyar király 1255-ben városi rangra emelte, amely ma az ötödik legnagyobb város Szlovákiában. Megismerkedünk a szépen megújult város látnivalóival. A séta során a Bethlen Gábor házat, a híres Láncos házat az egykor vár területén található Mátyás házat és a közelében található templomokat. Megismerkedünk a Főtér látnivalóival, és teszünk egy sétát a Szlovák Nemzeti Felkelés múzeumának parkjában kialakított haditechnikai skanzenben. Tovább buszozunk a Lévai várhoz.  A gótikus vár romjai a 13. századból származnak. A vár felső részén a gótikus palota, a legrégebbi bástya és a körbástya maradványai tekinthetőek meg. A körbástya a 19. században nyaralóra lett átépítve. Falak maradványai, sarkak merevítései, a palota gótikus kapuja, vakolat maradványok és erődítések is megtekinthetőek. A várhoz kastély is tartozik, amely napjainkban a Barsi Múzeumnak (Tekovské muzeum) nyújt otthont. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépők, felvonó: kb. 65,- €.

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magas szárú, vízálló és meleg bakancs.

Részvételi díj: 89.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 67.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.970, - Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 18.000, - Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 1HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 2HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 3HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 4HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 5HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 6HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 7HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 8HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 9HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 10HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 11HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 12HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 13HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 14HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 15HÁROMNAPOS KIKAPCSOLÓDÁS A MAGAS-TÁTRÁBAN 16
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.