Utazás kép fő

HÚSVÉT A MECSEKALJÁN

Időpont: 2023. április 7.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Átalakulóban vannak húsvéti szokásaink, sokan a locsolkodás elől elutaznak. Mi egy kevéssé ismert, de nagyon szép és sok érdekes látnivalót tartalmazó vidékre invitáljuk, amit még nem fedezett fel a tömegturizmus.

A Sió és a Sárvíz összefolyásánál fekvő Sióagárdon a színpompás népviselettel ismerkedünk a Tájházban és a leányvári pincefaluban lévő Hímzésmúzeumban. Mecseknádasdon a Szent István kápolna Árpádkori bájában gyönyörködünk, majd a Német Nemzetiségi Tájházban ismerkedünk az itt élt és élő németség kultúrájával, hagyományaival. Zengővárkony, a Mecsek legmagasabb csúcsa alatt megbúvó kis település látnivalói közül Húsvét lévén a Míves Tojásmúzeum különlegességeinek megtekintésével kezdjük a látogatást. A hímes tojás készítés szép hagyománya sokfelé divat, a múzeum kiállítása abból ad gazdag bemutatót, hogy milyen sokféle eljárással, különféle anyagok felhasználásával díszítették a tojásokat. Egy másik nagyon érdekes gyűjtemény a Szalmakincstáré, ahol abból kapunk ízelítőt, hogy ebből az egyszerű anyagból sok fantáziával, szorgalmas munkával milyen szép dísz- és használati tárgyat lehet készíteni. Hosszúhetény közelében, a Kelet-Mecsek erdeiben, a XVIII. század végén jelentős üveggyártás folyt. Itt nyílt meg egy állandó üvegtörténeti kiállítás, mely méltó emléket állít a kelet-mecseki huták üveges hagyatékának. A tájházban Baranya egyik legértékesebb gyűjteménye kapott helyet. Gazdag néprajzi anyaga bemutatja a híres, színvilágában is, díszítésében is különleges Hosszúhetényi népviselet is. Mánfa határában áll az egyik legszebb fekvésű Árpád-kori templomunk, amely a 12. században épült román stílusban. Visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépők, kb. 5.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 1HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 2HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 3HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 4HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 5HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 6HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 7HÚSVÉT A MECSEKALJÁN 8
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.