Utazás kép fő

NAPSÜTÖTTE MÁLTA CSODÁI

 

A Földközi-tenger szigetállama, az egész évben napsütéses Málta maga a megelevenedő történelem 7000 éves múltjával: a civilizáció hajnalából származó emlékek, római katakombák, katedrálisok, erődök, középkori városok, a máltai lovagrend öröksége, mindezeknek tökéletes hátteret biztosítanak a mesés természeti kincsek, és a Földközi-tenger kékje.

2022.04.01-08.

8 nap – 7 éj

Repülővel – reggelivel

269.990,- Ft/fő

 

A PROGRAM TARTALMAZZA:

Repülőjegy oda-vissza, Repülőtéri illeték, Feladott-és kézipoggyász, check-in, transzferek minőségi szállást hotelben, Reggeli, Magyar nyelvű idegenvezetés

Kirándulóprogramok:

Valletta, Mdina, Három város a program szerint.

 

1. nap

REPÜLÉS MÁLTÁRA

Repülés Budapestről Máltára átszállással. Idegenvezetőnk fogadja

Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Topaz***

2. nap

VALLETTA

Az egész napos kiránduláson megtekintjük a főváros, a kb. 6000 fős lakosságú, a 16. században, a Johannita Lovagrend által alapított Valletta-t. A rend irányította több mint kétszáz évig Máltát, és az általuk örökül hagyott légkör a mai napig belengi a várost. A Felső Barakka-kertekből mesés kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Meglátogatjuk a barokk Szent János Társkatedrálist (a belépőt az ár tartalmazza). A művészet rajongóinak kihagyhatatlanok az itt található Caravaggio-festmények, a flamand faliszőnyegek. Elsétálunk a Nagymesterek Palotája mellett. Kis vásárlásra is adódik lehetőség. Délután panoráma városnézés keretében Valletta erőd-rendszerét tekintjük meg. Megpillanthatjuk Ta Xbiex és Sliema sétányait is, ahogy a szálloda felé tartunk.

3. nap

MDINA

A mai napon egész napos kirándulásunk Málta középső része felé visz minket. A középkori Mdina utcácskái impozáns bástyákhoz vezetnek, melyek csodálatos kilátást ígérnek. A Csendes Városnak nevezett Mdina-ban mintha megállt volna az idő, így tökéletes helyszínt biztosít a filmeseknek. A Görög kapun át hagyjuk el Mdinát, majd a keresztény katakombák mesélnek letűnt időkről Rabat-ban. Dingli szikláiról letekinteni a tengerre kihagyhatatlan élmény. A San Anton botanikus kert az Elnöki Palota közelében helyezkedik el, melyet kívülről tekintünk meg. Ta Qali kézműves- központjában is töltünk időt, majd a Mosta-ban található Dómot örökíthetjük meg (kívülről).

4. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Málta másik arca (félnapos)

Málta arisztokratikus arca alkot különleges keveréket a 400 éves bortermelő vidékkel. A Palazzo Parisio-t „Miniatűr Versailles”-nak nevezik. Freskói, márvány díszei, festményei elvarázsolják a látogatót. A kert is a választékos pompát tükrözi. Ezt követően Málta egyik vezető borászatát keressük fel, ahol a pincészetben beavatnak a bortermelés titkaiba, majd megkóstolhatjuk a helyi nedűket.

5. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Hagar Qim és mészkő örökség (félnapos)

A program Málta egyik legrégebbi kőfejtőjében kezdődik, melyet turista látványossággá alakítottak. A szigeten évezredek óta nagy hagyománya van a mészkő építészeti céllal történő felhasználásának. Hagar Quim, a prehisztorikus templom-együttes Kr. e. 3600 körül épült. Évezredes pillantását a Földközi-tenger kékségére és Filfla szigetére veti. Amennyiben az időjárás engedi, Wied iz-Zurrieq kikötőjéből hajóval átkelünk (külön fizetendő) a Blue Grottohoz (Kék Barlang), ahol a szikrázó víztükör és a rajta táncot járó napfény elvarázsolja az utazókat.

6. nap

HÁROM VÁROS-KIRÁNDULÁS

A félnapos kirándulás középpontjában a Három Városként emlegetett Vittoriosa, Cospicua és Senglea környéke áll. Vittoriosa-ban sétálunk a történelmi épületek árnyékában, például a lovagok által használt nemesi házaknál. A Senglea-kertből káprázatos, 360 fokos kilátás tárul a látogató elé, a Nagy Kikötővel és a Sant Angelo-erőddel, ahonnét a rend Nagymestere sikeresen verte vissza az 1565-ös török támadást.

7. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Gozo (egész napos)

Gozo festői lankái, nyugodtsága más benyomást kelt, mint a nagyobb sziget, Málta. Ggantija, a megalitikus templomrom a világ egyik legrégebbi, ember által alkotott építménye, mely szabadon áll. Victoria citadellájának eredete a középkorba nyúlik vissza. A Xlendi-nél található öböl fjordokra emlékeztet. Dwejra festői szépségű. Gozo hírnevét kézműves termékei, többek között csipkéje és kötött ruházati termékei is öregbítik.

8. nap

HAZAUTAZÁS

Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Magyarországra


AMIT AZ ÁR NEM TARTALMAZ

Egyágyas szoba felár: 59.990 Ft / fő

Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén

Idegenforgalmi adó

A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (0,5 euró/fő/éj)

AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK

Vacsoracsomag: 34.990 Ft / fő

Menüs vacsorák a hotel éttermében

Útlemondási biztosítás: 6.900 Ft / fő

Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.560 Ft / fő

FAKULTATÍV PROGRAM LEHETŐSÉGEK

Fakultatív programcsomag: 49.990 Ft / fő

Málta másik arca, Hagar Qim és mészkő örökség, Gozo

FONTOS INFORMÁCIÓK

Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges!

mt ikon
NAPSÜTÖTTE MÁLTA CSODÁI 1NAPSÜTÖTTE MÁLTA CSODÁI 2NAPSÜTÖTTE MÁLTA CSODÁI 3NAPSÜTÖTTE MÁLTA CSODÁI 4NAPSÜTÖTTE MÁLTA CSODÁI 5NAPSÜTÖTTE MÁLTA CSODÁI 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

269 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.