Kisvasúttal Somogyban II.

Időpont: 2021. augusztus 15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkolóból

Indulás: 7.00 órakor

Program

Elutazás reggel 7.00 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból. Sajátos turisztikai élményt nyújt az erdei vasút, a „ZSELICI CSÜHÖGŐ”. Az ország legkeskenyebb nyomtávú vasútja Almamellék és Sasrét között közlekedik. Az üzemet Biedermann báró hozta létre 1901- ben. A pálya széles, szép panorámájú völgyön halad, 6 km hosszban. A kiinduló állomáson erdészeti és kisvasúti kiállítás tekinthető meg. Niklán Berzsenyi Dániel a neves klasszicista ódaköltő egykori lakóházában 1954-ben alakították ki a Berzsenyi Emlékmúzeumot. Tágas termeiben a költő személyes tárgyait és levelezésének dokumentumait vehetjük szemügyre. Pipái, tollai és népi hangszerei a vidéki nemes életére emlékeztetnek. Az amúgy vasi születésű költő 1804-től 1836-ban bekövetkezett haláláig élt és gazdálkodott birtokán a kis somogyi faluban, melynek temetőjében nyugszik. A kúria műemlék, parkja is védett. Várda neve Szász Endre nevével kapcsolódik össze. Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin jóvoltából látogatható a 2003-ban elhunyt Szász Endrére emlékeztető kiállítás. Élete utolsó évtizedében a Várdai kastélyban élt és dolgozott Szász Endre. Reneszánsz és német barokk bútorok az 1600-1700-as évek elejéről, 160-180 cm magas kínai padlóvázák, XVII-XIX. századi ikongyűjtemény, festmények, Szász Endre falikárpitok, ifjú kori alkotásai látható sok más mellett. Somogyvár Szent László Nemzeti Emlékhely, ahol megismerkedünk a nemzetközi jelentőségű apátságot alapító Szent László királyunk történetével az emlékhely modern látogatóközpontjának interaktív eszközei segítségével, majd egy sétát teszünk a romterületen, ami az erdőben kialakított lépcsős sétaúton közelíthető meg. Egy kilátóból nemcsak középkori Magyarország legnagyobb monostorának kirajzolódó teljes alaprajza, de a lélegzetelállító panoráma is megcsodálható. Buzsák – Itt a Népművészeti Tájházzal ismerkedünk. mely egy 19. században épült módos paraszt portája volt. Természetesen a híres buzsáki hímzés és fafaragás szép emlékeit is bemutatja a kiállítás. Innen Budapestre indulunk, várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 5.500,-Ft/fő

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Jegyfoglalás

Még 12 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.