Utazás kép fő

 Zsámbéki Rakétabázis és a

Korda Filmpark 

Időpont: 2023. február 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett

Indulás: 9.00 órakor

Program

Első állomásunk Zsámbék – Rakéta bázis.  A Magyarországon elsőként megvalósuló speciális fegyvernemi múzeum a magyar légvédelem történetét mutatja be. A hajdani Zsámbéki Légvédelmi Rakétaosztály harcálláspontjának területe teszi lehetővé a cseppet sem kisméretű légvédelmi berendezések bemutatását. A korábban szigorúan titkos katonai objektum a Budapest körüli légvédelmi rendszer részét képezte. A 15 hektáros területén több kiállítás és sok program várja a látogatókat. Itt található a középkori magyar építészet egyik legszebb emléke, a XIII. sz. első felében épült, későromán és kora gótikus stílusjegyeket egyaránt magán viselő monostortemplom romja. A templom maradványai mellett találhatók az egykori premontrei kolostor romjai, a hajdani ebédlőben kialakított kőtárban a templom történetét bemutató kiállítás és faragott kövek gyűjteménye látható.

Következő állomásunk a Korda Filmpark. Közép-Kelet-Európa első filmes témaparkja! A Látogatóközpont a 10 éve sikeresen működő Korda Filmstúdió területén helyezkedik el Budapesttől alig 30 km-re, Etyeken. A látványos szórakoztatóipari komplexum varázslatos világot tár a látogatók elé, rendkívüli élményt nyújtva a filmek szerelmeseinek, bepillantást engedve egy működő filmstúdió kulisszatitkaiba. Program időtartama kb. 2,5 óra. A vezetett élménytúra során részese lehet a nemzetközi és magyar filmgyártás modern gyakorlatának, interaktív installációkon keresztül megismerheti a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvére sétálhat, fotózhat az életnagyságú középkori díszletvárosban. A látogatás nem a filmforgatási helyszíneken zajlik!!! Visszaérkezés Budapestre 18 óra körül.  

Belépő: kb. 6.500 – 7.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Zsámbéki Rakétabázis és a Korda Filmpark  1Zsámbéki Rakétabázis és a Korda Filmpark  2Zsámbéki Rakétabázis és a Korda Filmpark  3Zsámbéki Rakétabázis és a Korda Filmpark  4Zsámbéki Rakétabázis és a Korda Filmpark  5Zsámbéki Rakétabázis és a Korda Filmpark  6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.