Utazás kép fő

SZERENCS – MÁD - TARCAL - TOKAJ

Időpont: 2022. augusztus 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Először Szerencsre látogatunk el. A város története elválaszthatatlan a Rákóczi-vártól. A Hegyalja kapujának számító Szerencs városának központjában áll a késő reneszánsz stílusú impozáns Rákóczi-vár. A várban működő Zempléni Múzeumban a kiállítások közül a legérdekesebb a tekintélyes képeslap-gyűjtemény, ezen kívül még a Rákóczi Zsigmond és kora c. állandó kiállítás is látható, ill. egy ex-libris gyűjtemény. Szerencs református temploma a XIII. században épült. Ebben a templomban temették el 1608-ban Rákóczi Zsigmondot. Ezután Mádra látogatunk. A település méltán híres gyönyörű barokk zsinagógájával ismerkedünk meg. A zarándokszállás épületén belül berendezett kiállítás az egykor itt élő családok történetét, a mádi zsidó legendáját, illetve a zsidó folklór elemeit mutatja be több helyiségre tagolva.

Következő látnivalónk Tarcal áldó Krisztus szobra, amely 8,5 m-es magasságával és közel 50 tonna súlyával, Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra! A szoborhoz Az aszfaltos sétaút lustán kanyarog fel dombra. Útközben pihenőpadokat, piknikező helyeket találunk. A szobor alá érkezve, választhatunk, hogy a nyílegyenes lépcsősoron kapaszkodunk fel közvetlenül a szoborhoz, vagy a kényelmes sétányon maradva kis kerülővel megyünk fel. A domb tetejéről fantasztikus körpanoráma nyílik a környékre. Lábunk alatt Tarcal, a végeláthatatlan szőlőtáblák, a horizont az Alföld síkságába olvad. A leglátványosabb kilátás a hegy felé, a káprázatos fekvésű bányató felé nyílik. Utolsó megállónk Tokaj, a világhírű borvidék névadó települése. Sétát teszünk a hangulatos belvárosban, lehetőség lesz betérni valamelyik, pincébe, borozóba, illetve a Tokaj Múzeum megtekintésére. A kiállítás, mely egy gazdag borkereskedő egykori házában kapott helyet részlet gazdagon árnyalja Tokaj város és Hegyalja évezredes történetét, a régészet, a néprajz, és helytörténet tematikákra építve, és még annál is többet nyújt. Belépők: kb. 5000 Ft/fő.

Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
SZERENCS – MÁD - TARCAL - TOKAJ 1SZERENCS – MÁD - TARCAL - TOKAJ 2SZERENCS – MÁD - TARCAL - TOKAJ 3SZERENCS – MÁD - TARCAL - TOKAJ 4SZERENCS – MÁD - TARCAL - TOKAJ 5
Akcióföldön1naposutazas1naposbelfoldivaroslatogatasújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.