Eger - A barokk ékszerdoboz - Szépasszony-völgy látogatással


Időpont: 2021. október 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Eger – akik már jártak itt, azok méltán nevezik ezt a várost ékszerdoboznak. Nem véletlen, hogy évek óta az ország leglátogatottabb városai közé tartozik. Évszázadok során számos fontos esemény színtere volt, minden magyar számára egyet jelent a hősies helytállással, a kitartással, a hazaszeretettel, amelyre példát Dobó István várkapitány és az egri várvédők adtak az 1552-es törökök elleni harcok során. A Szépasszony-völgy Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. A ma közel 200 pincét számláló Szépasszonyvölgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével. Nevét egyesek szerint az ősvallás egyik istenasszonyáról kapta, mások szerint pedig egy híresen szép asszony árusította itt az egri bort. 

Program

Elutazás reggel 7.30 órakor a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett). Ezen a napon Egerbe látogatunk, ahol először a legendás egri várral ismerkedünk meg, a Dobó István vármúzeum kiállításainak segítségével. A vár történetének megismerése mellett egy fegyver gyűjteményt, és a kazamata kiállítást is lehetőség lesz megnézni. Láthatjuk a Hősök termét Dobó István vörös márvány síremlékével, valamint egy börtön kiállítást is. Nem utolsó sorban Gárdonyi Géza sírja előtt is leróhatjuk tiszteletünket. Majd a belváros területén teszünk egy sétát, érintve legismertebb épületeit, látnivalóit. Szabadidő alatt további sétákra is nyílik lehetőség, vagy megebédelni valahol. Utána folytatjuk közös programjainkat az egri líceum impozáns épületével, ahol a gyönyörű Főegyházmegyei könyvtár található Európa hírű berendezésével, Kracker páratlan freskóival. Itt található az egyedülálló Varázstorony is, ahol interaktív kiállítások mellett a Hell Miksa csillagászati múzeumot is megnézzük, ahol eredeti műszerek, eredeti helyszínükön láthatóak. A múzeum magába foglalja a Camera Obscurát és a Panoráma teraszt is. A nap végén ellátogatunk Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területére, a Szépasszony – völgybe, ahol közel 200 pince várja a látogatókat, hogy megismerkedhessenek a méltán híres egri borokkal is. A borászatok hangulatos teraszaikon és pincéikben mindenkit bármikor szívesen látnak egy pohár borra. A legnépszerűbbek többek között az Egri Leányka, a Bikavér és az Egri Csillag. A borok mellé leggyakrabban sajtok, pogácsa, zsíros kenyér kapható, de akad olyan hely ahol lekvárral, szörppel csalogatják a vendégeket. Hazaindulás 19 óra körül, Budapestre érkezés 21 óra körül. Belépő: kb. 4.100,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Még 20 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.