Utazás kép fő

CSÖMÖDÉRI KISVASÚT – PÁKA –

BUDAFAPUSZTA - SZÉCSISZIGET

Időpont: 2022. június 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Dél-Zala a megye második jelentősebb idegenforgalmi kis régiója, változatos tájegység. Több neves személy szülőhelye is e tájhoz kötődik. Itt található az ország leghosszabb erdei vasútja, és a határainkon túl is híressé vált, egyre növekvő fürdőváros, Zalakaros. Megéri, hogy ellátogassunk ide.

Program

Csömödéri Állami Erdei Vasút 110 km vágányhosszával Magyarország leghosszabb nyomvonalú kisvasútja. Különlegessége, hogy itt még mindig jelen van a teherszállítás, a személyforgalom mellett. A személyszállítás Lenti és Kistolmács között (33 km) történik. A zalai erdők területét behálózva több látnivalót, kirándulóhelyet érinti a Göcseji fenyőrégiót, a Kerka völgyét, illetve a Göcseji bükk tájat. Lentiben az Erdei Kisvasút végállomásán megtekinthető a „GÖCSEJ KINCSEI, AZ ERDŐ ÉS A FA” erdészet-, fűrészipar- és vasúttörténeti kiállítás. A kellemes vonatozás után a vonatból látott nevezetességek felkeresésére indulunk. Ellátogatunk Pákára. A község híres szülötte Öveges József, a népszerű fizikus, aki nemzedékek egész sorát nyűgözte le élvezetes előadásaival és szerettette meg sok emberrel a fizikát. Egykori szülőházában ma emlékkiállítás tekinthető meg. A település jelentős turisztikai látnivalója a Szent Péter és Pál apostolok tiszteletére felszentelt r.k. templom. Ezt követően sétát teszünk az 1959-ben létrehozott 46 hektáros Budafapusztai arborétumban. A parkban 132 féle tűlevelű és 88 féle lomblevelű fát ültettek el. Tavasszal, az azáleák virágzásakor az arborétum valódi tündérkertté változik, de a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők állományai egész évben különleges látványosságot kínálnak. Végül Szécsisziget látnivalóit keressük fel. A Kerka holtága mellett álló vízimalom a Szapáry-Andrássy uradalom részeként épült. Az Andrássy-Szapáry Kastély épülete a település büszkesége. Az épület a magyar barokk kastélyok jellegzetességeit mutatja. A Szécsiszigeti vár egy részének felhasználásával alakították ki. Az épületben jelenleg egy kiállítás tekinthető meg, a helyi értékeket bemutatva. Szécsiszigeten a nem kívánatos beltenyészet elkerülése érdekében két különböző tenyészetből való bivalycsorda lett telepítve a Kerka patak árterében, így a falun átvezető útról jól lehet látni az állatokat. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépő: kb. 4.500,- Ft/fő.

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
CSÖMÖDÉRI KISVASÚT – PÁKA – BUDAFAPUSZTA - SZÉCSISZIGET 1CSÖMÖDÉRI KISVASÚT – PÁKA – BUDAFAPUSZTA - SZÉCSISZIGET 2CSÖMÖDÉRI KISVASÚT – PÁKA – BUDAFAPUSZTA - SZÉCSISZIGET 3CSÖMÖDÉRI KISVASÚT – PÁKA – BUDAFAPUSZTA - SZÉCSISZIGET 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.