Utazás kép fő

HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN

Időpont: 2024. április 01

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Első megállónk Szurdokpüspöki, ahol a Szentkutat keressük fel, mely egykor az ország leghíresebb szent helyei, és szellemi központjai közé tartozott. Az emberek ezrei, százezrei zarándokoltak el ide. Olyan láthatatlan, megmagyarázhatatlan, kézzel foghatatlan, mégis tapasztalható csodák történtek, melynek híre ment az egész világban.

Garáb településen található a világ legnagyobb hangtálja, a Samsara mely eredeti nepáli hagyomány szerint készül. A kertben egy domb tetején található a szentély, melyhez szép út vezet fel. (A hangtálat nem szólaltatják meg, csak hangfürdők alkalmával).

Ezután Hollókőre látogatunk el. A XIII. században épült vár, az Ófalu gyönyörű műemlék együttese, a csodálatos táji környezet és a ma is élő népi kultúra jelenti elsődlegesen Hollókő látnivalóinak, értékeinek gazdagságát, melyet 1987-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Húsvéti fesztivál a világörökségi Hollókőn - Hír TVHúsvét ünnepén a falu apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára. Az ország egyik legnagyobb húsvéti rendezvényét találjuk itt.  Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. A színpadokon folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe. (A rendezvényre belépőt kell fizetni, ami több kiállítóhely megtekintését is tartalmazza.) Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépők: kb. 7.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 1HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 2HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 3HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS HOLLÓKŐN 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.