Utazás kép fő

Nádasdladány - Székesfehérvár

Nádasdy kastély, Sóstói látogatóközpont + stadion túra

Csók galéria - A Jáde Császárok kora

Időpont: 2024. június 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Székesfehérvár neve a diadalmas és viszontagságos múltat idézi. A történelem kivételes szerepet juttatott ennek a Magyarország közepén fekvő tájnak. A város középkori jelentőségét a koronázások, királyi esküvők és temetések mellett országos jelentőségű események jelzik. A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely igazi kulturális csemegékkel várja a városba látogatókat.

  Program

Egy igazi romantikus mesekastély a Nádasdladányban található Nádasdy-kastély, mely gyönyörűen restaurálva várja a látogatókat.  A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, tényleg olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül. A földszint egy részén lévő berendezett helyiségek közül az Ősök Csarnoka és a könyvtár a legérdekesebb. A kastélylátogatás után ellátogatunk Székesfehérvár - Sóstóra. A Sóstó Látogatóközpont a MOL Aréna Sóstó pazar építményén belül kapott helyet. Állandó kiállításukon ízelítőt kapunk a Sóstó mesésen gazdag élővilágából. Lehetőség van felfedezni a Látogatóközpont mellett található 50 méter magas tornyot, melyben a látogatók számára 30 méter magasan alakították ki a kilátót. A terület legnépszerűbb pontja az itt található Sóstói tanösvény, ami a ritka és különleges állatvilág életébe enged betekintést, és amit egy szakvezetés során fogunk megismerni. A MOL Aréna Sóstó pazar építménye olyan óriási, és annyi érdekességet rejt, hogy érdemes egy szervezett túrán bekukkantani a kulisszái mögé, ahol rengeteg érdekességet is megtudhatunk. Ezután a belvárost keressük fel, ahol lehetőség lesz a Csók Galéria szenzációs időszaki kiállítását megtekinteni.  „Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora" című kiállításon eredeti ókori kínai, jádéból, bronzból és kerámiából készült tárgyakat láthatunk. Ezek a különleges tárgyak szemléltetik a mindennapokat, a temetkezési szokásokat, az uralkodókat, emellett az érdeklődők megismerkedhetnek a Kína határán élt nomád népekkel is. Visszaérkezés Budapestre 19-20 óra között. Belépők: kb. 10.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Nádasdladány - Székesfehérvár  1Nádasdladány - Székesfehérvár  2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

11 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.