Utazás kép fő

EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG

Időpont: 2024. március 22-23

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Elhelyezés: 3*-os hotelben, 2 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió ( reggeli, vacsora )

Program

1 nap: Kaposvár – Szenna – Zselickisfalud

A mai napon megismerkedünk Somogy fővárosával, Kaposvárral. Egy városnézés keretében felkeressük a Nagyboldogasszony templomot, az egykori Erzsébet Szállót, a Városházát. A főutcán végigsétálva találjuk a Dorottya-házat, mely ma a Csokonai fogadó. A Kemény palota neoreneszánsz stílusú épülete a város egyik legszebb háza. A város azonban leginkább szecessziós épületei révén ismert. Ennek szép példája a Szivárvány Kulturális Központ, vagy a méltán híres Csiky Gergely Színház épülete. Ezután busszal keressük fel a Róma hegyen található Rippl-Rónai József Emlékházat. Itt található a festő egykori kaposvári otthona és műterme. Az eredeti bútorokkal berendezett villa  a művész csaknem száz festményével betekintést enged Rippl-Rónai munkásságába. A látogatóközpont épületében a magyar szecesszió egy gyöngyszeme kelt életre. Rippl-Rónai egyetlen iparművészeti mű együttesének, az Andrássy ebédlőnek a rekonstrukciója látható itt többek közt.

Ellátogatunk Szennára. A falu a központjában kialakított szabadtéri néprajzi gyűjteményéről nevezetes, amely Európa Nostra díjat is kapott. A skanzen legfőbb értéke a falu műemlék református temploma.

A Zselici Tájvédelmi körzet szívében alakították ki a Zselici Csillagparkot, mely izgalmas élményeket ígér. Az intézmény legfőbb célja, hogy bemutassa az égboltot, a parkot és a természetvédelmi területet. Kiállítás, planetárium, 25 m magas kilátó mellett, érdekes előadást hallhatunk, időjárás függvényében természetesen az égboltot is kémlelhetjük. Elfoglaljuk szállásunkat és elfogyasztjuk vacsoránkat.

2 nap: Várda – Somogyvár – Gyugy - Balatonboglár

Első állomásunk Somogyvár. Apátsága a kor egyik legnagyobb létesítménye volt, több mint 900 évvel ezelőtt épült, a Szent László király által behívott francia bencés szerzeteseknek. Negyven évig itt volt a nyughelye a kolostoralapító magyar lovagkirálynak, Szent Lászlónak. Mára modern látogatóközpont is épült, melyben interaktív kiállítást nézünk meg, majd egy sétát teszünk a romterületen, ami az erdőben kialakított lépcsős sétaúton közelíthető meg. Egy kilátóból nemcsak középkori Magyarország legnagyobb monostorának kirajzolódó teljes alaprajza, de a lélegzetelállító panoráma is megcsodálható.

Utunkat Várdára folytatjuk. Várda neve Szász Endre nevével kapcsolódik össze. Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin jóvoltából látogatható a 2003-ban elhunyt Szász Endrére emlékeztető kiállítás. Élete utolsó évtizedében a Várdai kastélyban élt és dolgozott Szász Endre. Reneszánsz és német barokk bútorok az 1600-1700-a s évek elejéről, 160-180 cm magas kínai padlóvázák, XVII-XIX. századi ikongyűjtemény, festmények, Szász Endre falikárpitok, ifjú kori alkotásai látható sok más mellett.

A Balaton déli partjának és Somogy megyének a legszebb és legjobb állapotban található Árpád-kori temploma egy pici faluban Gyugyon található. A II. János Pál-dombon álló templomhoz egy huszonegy stációból álló út, a Nemzetünk Csillagainak Emlékösvénye vezet. A templomdombra ácsolt pad csodatevő hatásáról is regék szólnak.

Végül már hazafelé tartva felkeressük Balatonboglár két turisztikai attrakcióját a Gömbkilátót, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Balatonra, és a mellette újonnan kialakított lombkorona sétányt, melynek fél kilométer hosszú sétánya a várdomb keleti és nyugati gerincén fut végig, egyik részen a fák lombkoronájában, tízméteres magasságban húzódik, s a keleti részen egy kilátóponton végződik. Belépők: kb. 15.000,-Ft. Hazaindulás, várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra között.

Részvételi díj: 53.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 42.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár:12.500,-Ft

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 1EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 2EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 3EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 4EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 5EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 6EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 7EZERARCÚ SOMOGYORSZÁG 8
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.