Utazás kép fő

MALONYA – BÉNY – ZSELÍZ

(A RHODODENDRON VIRÁGZÁS IDEJÉN)

Időpont: 2022. május 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Malonya  Szlovákiában a leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, főképpen örökzöld faállománnyal rendelkezik. Tekintettel az egyedi gyűjtemény terjedelmére, Európában a legnagyobbak közé sorolható. Barstaszár és Barskisfalud között, Aranyosmaróttól délre található az arborétum. 67 hektárnyi területén bolygónk különböző részeiből származó több mint 2300 növényfajta alkotja a gyűjteményt. Ezek Kelet- Ázsiából, Koreából és Észak-Amerikából származnak. Dr. Ambrózy István, Ambrózy-Migazzi gróf alapította a 19. század végén. Sikeresen akklimatizálta az idegenszármazású fás növényeket. Jelenleg az arborétum a Szlovák Tudományos Akadémia tulajdona. A terület dominánsa a romantikus 1894-ben épült kastély jellegzetes toronnyal. A fő séta útvonal 4,5 km hosszú. A legértékesebb példány a ritkaságnak számító tengerparti óriásfenyő és több ázsiai eredetű fafajta, melyek Ázsián és ezen a helyen kívül sehol sem fordulnak elő. Világviszonylatban is egyedi a park, mert ilyen gyűjteményhasonló klimatikus feltételekben nem létezik. Május és június azok a hónapok, melyek legalkalmasabbak a védett park látogatására. Ebben az időszakban borulnak virágba a leggyönyörűbb növények. Belépő: felnőtt: 4,-€, nyugdíjas, gyermek: 2,50,- €

A park szépsége mellett a nap folyamán megismerkedünk a Bényi kéttornyú római katolikus Szűz Mária templommal. A 13. század elején, eredetileg román stílusban épült kolostortemplom egy európai jelentőségű, egyedi román és korai gótikus jegyeket is magán viselő, késői román stílusú építmény. Ezután Zselizre utazunk. Zselíz (Želiezovce) községben áll az Esterházy-kastély, ahol Franz Schubert a grófkisasszonyokat tanította zongorázni. A kastélyparkban ma is áll még az az épület, ahol a zeneszerző annak idején dolgozott. A zeneköltő szobrát is megtalálhatjuk a parkban. Visszaindulás 17 óra körül. Visszaérkezés várhatóan 21 óra körül. Belépő: 5,5,- €.

Beutazási feltételek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 870,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

sk ikon
MALONYA – BÉNY – ZSELÍZ
(A RHODODENDRON VIRÁGZÁS IDEJÉN) 1MALONYA – BÉNY – ZSELÍZ
(A RHODODENDRON VIRÁGZÁS IDEJÉN) 2MALONYA – BÉNY – ZSELÍZ
(A RHODODENDRON VIRÁGZÁS IDEJÉN) 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.