Utazás kép fő

Halimba – Csingervölgy – Magyarpolány - Kislőd

Időpont: 2024. október 29. (kedd)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Először Halimbára látogatunk. Az itt működő üveggyár betekintési lehetőséget biztosít az üveggyártásba. Az üveg gyártásának manufakturális technikája lényegében nem változott az elmúlt 2000 év során. A forró olvadt massza átalakulása gyönyörű kristály termékké, maga a teremtés csodája. Itt minden termék hagyományos technikával, üvegfúvó mesterek által készül. Halimba neves szülöttje volt Szalai Miklós esperes, akit a „halimbai gyógyfüves papként” ismertek. Fél évszázados munkája során 400 féle gyógynövényt gyűjtött össze melyek hatását is leírta. Egykori otthona ma emlékházként várja a látogatókat, a házhoz tartozó tankert pedig egyedülálló, nagy fajszámú élő gyógynövénygyűjteményt foglal magába. Következő programunk Ajka – Csingervölgy. Itt található hazánk első, és máig legnagyobb szabadtéri műszaki emlékmúzeuma, mely az ajkai szénbányászat műszaki és történeti emlékeit mutatja be az egykori bányaterületen. Nem csak az egykori gépek, berendezések tekinthetők meg, betekinthetünk az ajkai bányák, bányászok hajdani életébe is. A látnivalókat Őslény- és kőzettár egészíti ki a volt bányamentő állomás épületében, ahol a több mint ezer darabos gyűjtemény szemlélteti az egyes korok jellemző kőzettípusait és ősállatvilágát a földtörténeti ókortól a jelenkorig. A magyarpolányi kálvária nem csupán a Bakony, hanem az egész ország egyik legszebb kálváriája. 173 lépcsőfok vezet a dombtetőn álló Szent Szűz kápolnához, útközben pedig öt pihenőhely található, ahol a ˝fájdalmas Rózsafüzér öt titka˝ csodálható meg. A kálvária dombról nem mellesleg csodálatos kilátás nyílik Ajka városára, a környező falvakra és a Déli-Bakony hegyvonulataira. Kislődön a Rőthy Mihály Egyháztörténeti Gyűjtemény vár minket számos értékes műtárggyal, különösen gazdag a kereszt gyűjteménye. Visszaérkezés Budapestre váratóan 20 óra körül. Belépők: kb. 4.000, - Ft/fő.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Halimba – Csingervölgy – Magyarpolány - Kislőd 1Halimba – Csingervölgy – Magyarpolány - Kislőd 2Halimba – Csingervölgy – Magyarpolány - Kislőd 3Halimba – Csingervölgy – Magyarpolány - Kislőd 4Halimba – Csingervölgy – Magyarpolány - Kislőd 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.