Utazás kép fő

MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál

Non-stop utazással

Időpont: 2023. szeptember 22-24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 22.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, a Planetárium mellett)

Indulás: 23.00 órakor


A világhírű müncheni sörfesztivált minden évben szeptember közepétől október első hétvégéjéig rendezik meg. A sörfesztivál története 1810. október 17-én egy lóversennyel kezdődött, amely egy hercegi esküvő fényét volt hivatott emelni, és ötlete egy polgári származású tiszttől jött. Az ötletkedvező fogadtatásra talált a királynál, így megrendezésre került a Theresienwiese-n (Terézréten) - amely akkor még München egy külső kerülete volt - az Oktoberfest elődje. Az eseményt ezt követően néhány éven át magánfinanszírozással évente ismét megrendezték, majd 1819-től München városa vette át a rendezvény szervezését.

Program

Elutazás 23.00 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon. Megérkezés Münchenbe a reggeli órákban, a sörfesztivál helyszínéhez közeli parkolóba, ahonnét könnyen és egyszerűen meg lehet közelíteni a belváros nevezetességeit is. Gyalogosan idegenvezetőnkkel teszünk közösen egy sétát és megtekintjük a belvárost és a közelben lévő látnivalókat, majd szabadprogram, részvétel a sörfesztivál színes forgatagában. A közös városnézés során megtekintjük a főteret, ( Marienplatz ), itt található az új városháza, a csodálatos neogótikus épület nemcsak a Főpolgármester székhelye, hanem nagyszerű kilátásáról és a híres harangjátékról is ismert, 11 és 12 órakor megtekinthető. A harangjáték napenergiával üzemel, 43 harangjával Európa ötödik legnagyobbja. A katedrális igazán szokatlan látvány két hagymakupolájával. Remek tájékozódási pont is egyben: mivel magasabb házat tilos a belvárosban építeni, így a város sok részéről jól látható. Ezután a Királyi palotát nézzük meg, ami Európa egyik leggazdagabb palotamúzeuma. A müncheni rezidencia szobáinak értékes berendezési tárgyai – bútorok és festmények, faliszőnyegek, szobrok, művészeti kincsek és vallási kegytárgyak – nagy része még mindig azon a helyen található, ahová eredetileg készítették. A müncheni rezidencia világhírű ékszer- ötvös-, zománc-, kristály- és elefántcsont-gyűjteménye a kincstárban található, amely ma több mint 1200 egyedi darabot számlál, a bajor uralkodók évszázados gyűjtőszenvedélyének eredménye. Itt található még a Cuvilliés Színház, Európa egyik legszebb és legjelentősebb rokokó színháza. 1806-ban Napóleon is vendégeskedett itt. Megtekintjük még a piacot, lehet itt nagyjából bármit kapni, amire egy háztartásban szükség lehet. És számos készételt is találhatunk itt, rögtön a sörfőzdék kínálata mellett. A program után mindenkinek lesz lehetősége néhány órát eltölteni a fesztiváli forgatagban. A sörfesztivál ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. A sörsátrakon kívül ma már számos más szórakozási lehetőség, például óriáskerék, ember nagyságú bábszínház vagy zsákbamacska is várja a látogatókat. A nagy sátrakban esténként bohócok valamint farsangi- és népviseleti ruhákba öltözött fellépők szórakoztatják a vendégeket, majd felcsendül a sramli, és percek alatt hatalmas mulatság keretében osztoznak a felhőtlen jókedvben a résztvevők.

Visszaindulás 22.00 órakor, éjszaka az autóbuszon. Visszaérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Belépők: kb. 25-30 €/fő.

Részvételi díj: 44.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 29.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 1MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 2MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 3MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 4MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 5MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 6MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 7MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 8MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 9MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál - Non-stop utazással 10
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.