Utazás kép fő

„SOMOGYORSZÁG”

Somogytúr–Kaposmérő-Kaposvár-Deseda-tó

Időpont: 2023. április 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

„Somogyország”a Kapos folyó mentén, a Somogyi-dombság területén fekszik. Körülbelül 60 000 fős lakosságával az ország 15. legnépesebb települése.

Mai programunkat Somogytúron kezdjük. A klasszicista stílusú, egykori Bosnyák-kúriában élt és alkotott dr. Kunffy Lajos festőművész. A ház és a művészparkban álló egykori műterme ma emlékház. Festményein megelevenedik a magyar táj, a falusi emberek élete. Híresek a környékbeli cigányokat ábrázoló képei is. A múzeumban 120 festmény, a művészotthon eredeti bútorai, és relikviái láthatók. Innen Kaposmérőre látogatunk, ahol egy 7 hektáros parkban amerikai bölények élnek. Sok mindent megtudhatunk, és egész közelről gyönyörködhetünk ezekben a nálunk ritkán látható állatban, melyek bármilyen időjárási szélsőséget is fedél nélkül, a szabadban töltve élnek át. Következő programunk Kaposváron a Róma hegyen található Rippl – Rónai Emlékház felkeresése. Ilyenkor igazi tavaszi hangulat fogadja az ide látogatót. Tizenötezer szál, élénksárga színű virág szolgál élő díszletként a festő egykori kaposvári otthona és műterme körül. Az eredeti bútorokkal berendezett villa a művész csaknem száz festményével betekintést enged Rippl-Rónai munkásságába. A Látogatóközpont épületében a magyar szecesszió egy gyöngyszeme kelt életre. Rippl-Rónai egyetlen iparművészeti mű együttesének, az Andrássy ebédlőnek a rekonstrukciója látható itt többek közt. Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a Deseda. Itt épült fel a Fekete István Látogatóközpont, mely kiállítóterében a Deseda élővilágával ismerkedhetünk meg. A helyiek kedvelt kirándulóhelye tanösvényekkel, kis arborétummal, hajózási lehetőséggel várja a vendégeket.

Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők kb. 4.500,- Ft/fő.

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
„SOMOGYORSZÁG” 1„SOMOGYORSZÁG” 2„SOMOGYORSZÁG” 3„SOMOGYORSZÁG” 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

10 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.