Utazás kép fő

Hajózás a Níluson

Időpont: 2023. november 12- november 19

Utazás: Repülővel

Indulás: Budapest Liszt Ferenc repülőtér

Ellátás: Teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora) - italfogyasztás nélkül

Teljes ár: 359.990 HUF

Hajózás a Níluson

gazi bakancslistás utazásunkon kalandregények hangulatát idézve a fenséges, titokzatos Níluson hajózunk. Élvezhetjük úszó járművünk minden kényelmét. Lélegzetelállító templomkomplexumok, szentélyek, sírkamrák, fáraók, egyiptomi istenek nyomába eredünk, miközben évezredek titkai, és egy letűnt világ kincsei tárulnak fel előttünk.

Program

1. Nap: Utazás Egyiptomba

Repülés Budapestről Hurghadába, majd transzfer a luxori kikötőbe (Luxor-Hurghada kb. 5 óra transzfer). Szállás a hajón.

2. Nap:A hajó útvonala: Luxor – Edfu

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! Helyszínen foglalható FAKULTATÍV program: hőlégballonozás. FAKULTATÍV programcsomag: a Királyok Völgye nemcsak Luxor, hanem egész Egyiptom egyik legizgalmasabb nevezetessége vár ránk – a régészeti kincsesbá- nyához számos legenda kapcsolódik a 20.századból is, többek között a fáraó átka. Az UNESCO-Világörökségi listájára is felkerült. Az ókori egyiptomiak Ta-Iset-Ma’at-nak nevezték, melynek jelentése az Igazság helye. Ez a nekropolisz a 18. és 20. dinasztia közötti nagy fáraók temetkezési helyszíne, Kr. e. 1550-1080 között. Thotmesz volt az első, és XI. Ramszesz az utolsó uralkodó, akiket itt temettek el. Nemcsak fáraókat, hanem feleségeiket, gyermekeiket és nemeseket is itt helyeztek végső nyugalomra. A Királyok Völgyének története akkor kezdődött, mikor az egyiptomi uralkodók felhagytak az új piramisok építésével, és úgy döntöttek, hogy sírhelyeiket és halotti templomaikat különválasztják. Thotmesz építésvezetője, Ineni a sírt egy kietlen völgybe ásatta, egy lépcsősort vésetett a sziklákba, az aljára egy temetkezési kamrát helyezett el. Hatshepsut-temploma a következő állomásunk. Hatshepsut I. Thotmesz lánya volt, aki először régensként, majd fáraónő- ként uralkodott. Temploma az UNESCO-Világörökség része, II. Montuhotep temploma mellett, ezzel is hangsúlyozandó fontos szerepét az egyiptomi uralkodók között. Az ókorban az építményt Dzseszer-dzseszeru-ként ismerték, melynek jelentése Szentek szentje. Az egyiptomi építészetben egyedülálló alkotásnak számított: óriási teraszokból állt, melyeket emelkedők kötöttek össze, és a szentélyhez vezettek. Ezután a Memnón-kolosszusokhoz vezet utunk. Ezek III. Amenhotep fáraó több, mint 3000 éves szobrai. Edfu felé indul úszó járművünk. Vacsora és szállás a hajón.

3. Nap: A hajó útvonala: Edfu – Komombo – Asszuán

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! Helyszínen foglalható fakultatív program: Edfu templom (Hórusz templom) ez után hajózás Komombóba, FAKULTATÍV programcsomag: Elhajózunk Komombóba ahol felkeressük a Szobek templomát, mely Asszuán városától kb. 45 km-re található, a Nílus keleti oldalán. Szobek az egyiptomi mitológia szerint a víz, a Nílus istene. A templom építése Kr. e. 205-180 közöttre tehető, Ptolemaiosz király idején. Később a római időkben történt még néhány fejlesztés. A szentély igazán különleges és egyedi, mivel kettős templom. Két hasonló részre oszlik, melyeket két külön isten tiszteletére emeltek. A déli fele Szobek imádata köré épült. Szobeket általában krokodilfejjel ábrázolták, és a bőség, termékenység isteneként tekintettek rá. Az északi felének középpontjában a Hórusz iránti hódolat áll. Hóruszt sólyomfejjel szokták megjeleníteni. Ő az egyik legfontosabb isten, a fáraók és Egyiptom védelmezője. Hajózás Asszuánba. Vacsora és szállás a fedélzeten.

4. Nap: A hajó útvonala: Asszuán

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! FAKULTATÍV programcsomag: felkeressük az Asszuáni-gátat és a Philai-templomot. Az ókori templomegyüttes Kr. e. 380-362 között épült, II. Ptolemaiosz király és őt követők uralkodása alatt. A szentélycsoport egy sziklás szigeten épült. Jelentőségéhez több dolog járult hozzá: kereskedelmi központ volt, a Nílus közepén, és az Ízisz-kultusz helyszíné vált. Ízisz az anyaság, a termékenység, a nőiesség, születés, gyógyítás istennője. Az Asszuáni-gát építésekor a templomegyüttest az UNESCO vezette, az 1960-es években kezdődött nemzetközi mentőakció keretében áthelyezték a Agilkia-szigetre. Délután szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív program.
Az éjszakát Asszuánban töltik. Vacsora és szállás a fedélzeten.

5. Nap: A hajó útvonala: Asszuán – Edfu

Reggeli. Pihenjen a hajón, csodálja a nílusi tájat! Vacsora és szállás a fedélzeten. Csak helyszínen foglalható program: Abu Simbel templom felkeresése. A hajó Edfu felé tart.

6. Nap: A hajó útvonala: Eszna

Reggeli a hajón. Hajónk Esna felé szeli a hullámokat. Élvezze a pihenést, a kikapcsolódást! Járművünk Luxor felé halad. Vacsora és szállás a fedélzeten.

7. Nap: A hajó útvonala: Luxor

Az utazás folyamán élvezze a hajó szolgáltatásait, csodálja a mesés nílusi tájat, vagy vegyen részt a fakultatív programcsomag kirándulásain! FAKULTATÍV programcsomag: az utazás egyik fénypontja a Karnaki-templom meglátogatása. Ez a komplexum az ókori Egyiptom egyik legikonikusabb nevezetessége, a világ egyik legnagyobb vallásos épületegyüttese. Területe több, mint száz hektár. Építése i. e. 20. században kezdődött, és tartott több, mint kétezer éven át, érintve több, mint 30 fáraó uralkodását. A Középbirodalom idején Ipet szutnak nevezték, melynek jelentése a „Kiválaszott hely”. Számos templomból áll – nemcsak isteneknek szenteltekből, hanem olyan egyiptomi uralkodók is hozzátették építészeti kézjegyüket, akik szerették volna, ha örökségük az utókorra marad – a közép- és újbirodalmon át egészen a Ptolemaiosz dinasztiáig. A Karnaki-templom kb. 2,5 kilométernyi távolságra fekszik a luxoritól, mely a világ egyik legnagyobb, legvarázslatosabb templomegyüttese, és egyúttal szabadtéri múzeuma. Az újbirodalom alatt, III. Amenhotep idején (Kr. e. 1390-1352) kezdték építeni, majd a befejezése Tutanhamon (Kr. e. 1336-1327) és Horemheb (Kr. e. 1323-1295) uralkodásához köthető. II. Ramszesz megnagyobbíttatta és kibővítette a templomot. A komplexum fontos politikai, és vallási központ lett Thébában. A thébai három isten, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére emelték. Ez lett a helyszíne az évente megrendezett Opet-ünnepségnek: ekkor a három isten szobrát Karnakból Luxorba vitték, a királyi hatalom, az újjászületés szimbólumaként. Vacsora és szállás a fedélzeten.

8. Nap: Hazautazás

Transzfer a repülőtérre, hazautazásközvetlen repülővel. Járatmódosítás esetén elképzelhető, hogy az utasok egy éjszakát Hurghadában töltenek.

Amit az utazás alapára tartalmaz

 • Repülőjegy oda-vissza

 • Repülőtéri illeték

 • Feladott-és kézipoggyász

 • Transzferek

 • Szállás az 5*-os hajón 7 éjszakára

 • Teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora) - italfogyasztás nélkül

 • Magyar nyelvű idegenvezetés

Amit az ár nem tartalmaz

 • Egyágyas szoba felár 99.990 Ft / fő

  Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén

  Az egyágyas szoba felár időszakonként eltérő lehet. Az Ön által kapott, személyre szabott árajánlat tartalmazza a helyes információt.

 • Egyiptomi vízum

  25 euró/fő – helyszínen fizetendő

 • Kötelező borravaló

  36 euró/fő – helyszínen fizetendő

Amiket ajánlunk Önnek

 • All inclusive italcsomag a hajón 74.990 Ft / fő

  Helyi alkoholos és alkoholmentes italokkal
  Minden nap 18:00-23:00-ig
  Egy szobában történő elhelyezés esetén minden utasnak igényelnie kell az ellátást. Szobán belüli különböző ellátás nem megengedett. Az alapár semmilyen italfogyasztást nem tartalmaz.

 • Biztosítási csomag 19.900 Ft / fő

  Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 5.600 Ft + útlemondási 14.300 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív program lehetőségek

 • Fakultatív programcsomag 89.990 Ft / fő

  A Királyok Völgye, Hatshepsut -temploma. Memnón-kolosszusok, Szobek temploma. Asszuáni-gát, Philai-templom, Karnaki-templom, Luxori-templom.
  Javasoljuk előzetes megvételét, ennek várható ára a helyszínen kb. 249 EUR/fő

  Partner Irodánk: Premio Travel

undefined ikon
Hajózás a Níluson 1Hajózás a Níluson 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.