Észak Magyarország

 (Izsófalva - Rudabánya - Zubogy - Jósvafő)

Időpont: 2021. október 9.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától

Indulás: 7 órakor, Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Kulturális és természeti adottságokban gazdag terület, az ország legmagasabb vidéke, ahol a természeti szépségek sokasága várja a turistákat. Két Nemzeti park területét is magába foglalja. (Aggteleki és a Bükki NP) Három világörökségi helyszín is található a régióban, Aggtelek, Tokaj és Hollókő.

Mai programunkat Izsófalván kezdjük. A település híres szülötte Izsó Miklós. A nemzeti szobrászat megalapítójának emlékházát nézzük meg, ahol a művész főbb alkotásaival is megismerkedhetünk. Innen Rudabányára utazunk. Itt találták meg a mintegy 12 millió éves Rudapithecus maradványait. Ma egy Látogatóközpont segítségével ismerkedhetünk a páratlan lelettel. XVI. századi református templomának festett táblából álló famennyezete egyik legszebb ilyen jellegű munka az országban. Sok turistát vonz a páratlan szépségű Bányató is, mely egyben legmélyebb tavunk is. A bányászat meghatározó volt a város történetében, nem véletlen, hogy Rudabánya az egyik legnagyobb bányászattörténeti gyűjteményének ad otthont Magyarországon. Zubogy román kori alapokon nyugvó református temploma a mellette álló, fából ácsolt harangtoronnyal kiemelkedő műemlék. Végül Jósvafő nevezetességei közül megnézzük a tájházat, mely egyben a környék nagy barlangjainak kutatástörténetébe is bepillantást enged. Egy könnyű, erdei sétával eljuthatunk a smaragdzöld színű Tengerszemhez. Jósvafőn van az UNESCO világörökség részét képező Baradla barlangrendszer egyik bejárata. Az innen induló túra 1 km, páratlanul gazdag, változatos cseppkövek világával ismerkedhetünk a körülbelül egy órás látogatás alatt. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 6.000-.Ft/fő

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.