Utazás kép fő

AZÁLEÁS VÖLGY

Balatonszentgyörgy - Fenékpuszta - Zalaegerszeg

Csillagvár – Fenékpuszta – Festetics major – Göcseji Múzeum

Időpont: 2024. május 25..

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Mai programunkat Balatonszentgyörgyön kezdjük. A csillag alaprajzú épület, a Festetics grófok egykori vadászvára egyedülálló. A látogatható terekben kapott helyet a középkori életpanoptikum, mely hűen mutatja be a múlt egy napját. A kazamatákban (pincerendszerben) kapott helyet a világon egyedülálló huszármúzeum, míg az állatudvarban hazánkban őshonos állatokat és kisállatokat egyaránt láthatunk. Keszthelyhez közel, a Fenyves-allé végében található az Festetics-major és Kiskastély Fenékpusztán. A birtok egykor a lótenyésztés fellegvára volt, itt volt a család híres ménese. Az épületegyüttes most a teljes felújítás után látogatható. A kiállítás azon túl, hogy bemutatja a Festetics család életét és történetét, számos érdekes részletet villant fel a lótenyésztés világából is. Zalaegerszeg közelében gyalogos sétát teszünk az Azáleás völgybe. Májusban sokan kelnek útra, hogy felkeressék Vas megyében a Jeli arborétumban virágzó rododendronokat. Akik megszerették ezeket a gyönyörű virágos bokrokat, azoknak egy új élmény a zalaegerszegi Azáleás-völgy. Bár jelentős az örökzöld gyűjtemény is, a völgy a 70-es években betelepített azáleák miatt vált híressé, innen kapta nevét. Egy kellemes séta után Zalaegerszeg belvárosát keressük fel, ahol a Göcseji Múzeum gyűjteményeiben gyönyörködhetünk. Kiemelkedő ezek közül Kisfaludy Stróbl Zsigmond emlékkiállítása, de e mellett több művész tárlata is helyet kapott itt. Különleges óragyűjtemény, és egy várostörténeti kiállítás egészíti ki a látnivalókat. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Belépők: kb. 8.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 23.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 15.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
AZÁLEÁS VÖLGY
Balatonszentgyörgy - Fenékpuszta - Zalaegerszeg 1AZÁLEÁS VÖLGY
Balatonszentgyörgy - Fenékpuszta - Zalaegerszeg 2AZÁLEÁS VÖLGY
Balatonszentgyörgy - Fenékpuszta - Zalaegerszeg 3AZÁLEÁS VÖLGY
Balatonszentgyörgy - Fenékpuszta - Zalaegerszeg 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

15 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.