Utazás kép fő

HÁROMNAPOS KALANDOZÁS

MAKÓ-MEZŐHEGYES-BÉKÉSCSABA-LÖKÖSHÁZA

KISZOMBOR-HÓDMEZŐVÁSÁRHELY-ÓFÖLDEÁK

Időpont: 2023. március 31 - április 02.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban

Program

1. nap Indulás reggel a Népligetből, 7 órakor. Ismerkedés Makó városával. Makó főként a makói hagyma révén vált ismertté, ami hungarikum, de turisztikai vonzerejét növeli, hogy húsz éven át szinte minden jelentős középületét Makovecz Imre irodája tervezte. Városi sétánk során megtekintjük a Hagymaházat, mely, rendeltetése szerint kulturális központ színházteremmel, színpaddal, a hozzá csatlakozó pódium-teremmel, kávéházzal. Megismerkedünk a városháza, az Ortodox zsinagóga és a Korona Szálló épületével is. A belvárosi séta után kilátogatunk a Maros partjára, ahol gyönyörű természeti környezetben végig sétálhatunk a Lombkorona sétányon is. Az eddig a hagyma városaként emlegetett Maros-parti településen az elmúlt évek látványos fejlődését megkoronázta a Makovecz Imre által tervezett fürdőkomplexum: elkészült a Hagymatikum. A különleges épületegyüttes önmagában is látványos. A fürdő wellness-, gyógy- és élményelemekkel várja az idelátogatókat. A gyógyvíz jótékony hatásait a Marosból származó gyógyiszap egészíti ki. A nap zárásaként fürdési lehetőség. Majd a szállás elfoglalása.

2. nap Először Mezőhegyesre látogatunk. A település annak köszönheti hírnevét, hogy itt állították fel az állami ménest Csekonics József vezetésével. Itt tenyésztették ki a nóniuszt, mely törvényileg védett lófajta. Felépülnek a lótenyésztést szolgáló, monumentális, csak Mezőhegyesre jellemző épületek, melyek ma is megcsodálhatók. Egy kellemes séta után Békéscsabára látogatunk, ahol egy kevésbé ismert látnivalót keresünk fel, a Gabona Múzeumot. Megismerjük a gabona termesztésének, tárolásának, feldolgozásának történetét. A hagyományos gabonatermesztésre berendezkedett életformának állít emléket egy eredeti tanya, egy szélmalom és egy gépszín is többek között. Természetesen egy séta keretében megismerkedünk a megyeszékhely legszebb épületeivel, tereivel, szobraival. Utolsó programként Lökösházára látogatunk, ahol a szépen felújított Bréda kastélyt látogatjuk meg. A kastély Közép-Európában egyedülálló négy timpanonos, toszkán oszlopos kastély. Egy vezetés keretében járjuk végig az épületet. Legkülönlegesebb látnivalója a folyamatosan működő Foucault-inga. A fő attrakció minden nap naplemente után kezdődik, egy 3D-s épületvetítés. Ez után térünk vissza szállásunkra.

3. nap Mai programunkat Kiszomboron kezdjük. A település egyedülálló román kori építészeti emléke a Rotunda. A XII.-XIII. század fordulóján épült templom bizánci jegyeket mutat, belül XIV. századi gótikus freskókkal díszített. Óföldeák XIV. századból származó gótikus erődített temploma nem kevésbé látványos és különleges. Innen Hódmezővásárhelyre utazunk. Az Alföld egyik legfontosabb kulturális központja, legnagyobb területű mezővárosunk. Itt áll a Dél-Alföld egyik legszebb szecessziós stílusú Zsinagógája. Tornyai János vezetésével kiállítások, alkotótáborok működnek itt, majd a Művésztelep is létrejön jó néhány kitűnő festő, grafikus és szobrász közreműködésével. Az ő munkáikat ma is meg lehet csodálni, például a Tornyai Múzeum képzőművészeti tárlatain. Hódmezővásárhely és környéke, nevezetes népművészeti hagyományairól. A XIX. sz. végén az alföldi fazekasság fellegvára volt. Ahogy a vásárhelyi hímzés és citerakészítés is fogalommá vált. A mártélyi Holt-Tisza, jelentős nyaraló és kirándulóhely, ahol a tanösvényeken sok természeti látnivaló jól megfigyelhető. A képzőművészeknek is kedvelt alkotóhelye. Innen már Budapest felé vezet utunk. Várható visszaérkezés 20-21 óra körül. Belépők a három napra körülbelül, 10-15 ezer forint + fürdő belépő.

Részvételi díj: 72.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 56.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 8.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 1HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 2HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 3HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 4HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 5HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 6HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 7HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 8HÁROMNAPOS KALANDOZÁS 9
Akcióföldönvaroslatogatasújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

56 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.