Utazás kép fő

BADACSONY ÉS A FOLLY ARBORÉTUM fürdőzési lehetőséggel

Időpont: 2023. augusztus 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 6.30 órakor

A Balaton nyugati felének egyik leglátványosabb kistája a Badacsony, mely félszigetként nyúlik a tóba. Az itt található nagyközség Badacsonytomaj lényegében két települést foglal magába: Badacsonyt és Badacsonytomajt. A település legnagyobb nevezetessége maga a táj, a hegy. A 440 m magas hegy lejtőit egykor a Pannon tenger üledéke borítja. Ezekről a lejtőkről szüretelik a világhírű badacsonyi borokat: a szürkebarátot, a kéknyelűt, a badacsonyi muskotályt, a rizlinget és a furmintot.

Program

Kirándulásunk során mind a fürödni vágyó, mind a kirándulást kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedvébe járni. Ezért először megállunk Badacsonyban, hogy a fürdést választók kiszállhassanak, majd többi vendégünkkel a környék látnivalóinak felkeresésére indulunk.

Utunk első állomásaként először Badacsonyörsre látogatunk, ahol a Folly Arborétumot keressük fel. A káprázatos növénykert, a Balaton valóságos édenkertje. 3, 6 hektáros területén 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje talált otthonra. A több mint száz éves cédrusok, ciprusok között sétálva igazi paradicsomban érezhetjük magunkat. A botanikus kert látványossága a különleges, lombozat fölé emelkedő toboz alakú kilátó, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul a Balatonra és a varázslatos tanúhegyekre. Miután kiélveztük az arborétum pompáját, isteni hűsítőért érdemes betérni a kert borászatába, ahol lehetőség nyílik a ház borát és saját szörpjeit is megkóstolni a fogadó épület igényes teraszán. 

Ezután visszaérkezünk Badacsonyba, ahol egy túrára invitáljuk az érdeklődőket. A túra során érinteni fogjuk a nagy múltú Szegedy Róza és Kisfaludy házakat. Utóbbi vendéglátóhelyként működik. Itt még a kulacsokat meg lehet tölteni a Kisfaludy –forrás vizével. Tovább haladva látjuk a híres Rózsa követ, melyhez több legenda is fűződik. Enyhén emelkedő, erdei úton jutunk fel a hegy legmagasabb pontjára. A Badacsony fennsíkjából éppen csak kiemelkedő, 438 méteres csúcsot (mely a hegy nevét viseli) egy 18 méteres kilátótoronnyal toldották meg 2011-ben, ahonnan a Balatonnak gyakorlatilag a 2/3-át látni, Tihanytól egészen a Keszthelyi-öbölig. Visszatérve marad szabadidő az üdülőhely felfedezésére, a hosszú bazársoron vásárolni, enni-inni, vagy csak sétálgatni, de akár egy kellemes borospincében kóstolgatni a méltán híres badacsonyi borokat. Visszaindulás Budapestre 18 óra körül. Belépő: kb2.900,- Ft/fő + Borkóstolós vagy szörpkóstolós kiegészítő jegy (3 x 0,5dl bor vagy szörp + snack): 2.900,-Ft/fő (Az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
BADACSONY ÉS A FOLLY ARBORÉTUM  fürdőzési lehetőséggel 1BADACSONY ÉS A FOLLY ARBORÉTUM  fürdőzési lehetőséggel 2BADACSONY ÉS A FOLLY ARBORÉTUM  fürdőzési lehetőséggel 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.