Utazás kép fő

BAKONY RENGETEGÉBEN KISVONATTAL

Időpont: 2024. május 15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

A Bakony a Dunántúli-középhegység legnagyobb területű és legnagyobb tömegű tagja. Jellemző alkotója a mészkő és a dolomit. A táj kialakulásában nagy szerepet játszott a tenger. Két nagy egysége az Északi-Bakony és a Dél-Bakony. A hegyhátak között fennsík jellegű medencék húzódnak. A Bakony bővelkedik karsztjelenségekben, víznyelők, dolinák, sziklatornyok és barlangok alakultak ki a csapadékvíz és a patakok hatására. Festői szépségű völgyek, patakok, tavak várják az ide látogatót.

Ezúttal kisvonat segítségével kalandozunk a Bakony erdeiben. Az erdei kisvasút emlékét idéző utazás hegyekkel, völgyekkel tagolt, patakcsobogástól és madárfüttytől hangos tájba vezet minket. Az ötórás program során több eldugott látványosságnál is megállunk. Így például útba ejtjük a pisztrángos tavat, melyet a Bitva patak duzzasztásával hoztak létre. Németbánya egyik varázslatosan szép erdőszéli telkén építették fel az erdő kápolnáját. Továbbhaladunk a Királykapu, Hármashatár-hegy felé, látjuk a bakonyi vadászok emlékhelyét. A Bakonyi Gyilkos tóként is emlegetett Hubertlaki tó a Bakony egyik leglátogatottabb kiránduló helye. Az előbbi elnevezést a híres erdélyi tóról kapta, a víztükörből kiálló facsonkok látványa okán, melyeknek köszönhetően egészen varázslatos a látvány. (A túra/program időtartamára elegendő enni-inni valót mindenki hozzon magával.) A programot Bakonybélben fejezzük be, ahol a Szent Mauríciusz Monostorral ismerkedünk. A ma látható épület ugyan a 18. században épült, de a Bakonybélben ma is élő szerzetesek éltetik az évezredes hagyományt. Az épületegyüttes mellett kis arborétum és gyógynövény bemutató kert is tartozik. Aki vállalkozik rá, egy könnyű sétával kilátogatunk a közeli Szent- kúthoz. A hagyomány szerint a béli monostort alapító Szent Günther és a később vértanúhalált halt Szent Gellért is e hely közelében töltött remeteségben néhány évet. Borostyán-kút (Szent-kút) kápolnájának környéke Veszprém megye hét természeti csodájának egyike. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők: kb. 8.000, - Ft/fő, ez tartalmazza a kis-vonat jegyet és a helyi idegenvezetést is.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
BAKONY RENGETEGÉBEN KIS-VONATTAL 1BAKONY RENGETEGÉBEN KIS-VONATTAL 2BAKONY RENGETEGÉBEN KIS-VONATTAL 3BAKONY RENGETEGÉBEN KIS-VONATTAL 4BAKONY RENGETEGÉBEN KIS-VONATTAL 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.