Utazás kép fő

NÁDASDLADÁNY ÉS VÁRPALOTA

Időpont: 2024. november 20. (szerda)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első állomásunk egy igazi romantikus mesekastély a Nádasdladányban található Nádasdy-kastély, mely gyönyörűen restaurálva várja a látogatókat. A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, tényleg olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül. A földszint egy részén lévő berendezett helyiségek közül az Ősök Csarnoka és a könyvtár a legérdekesebb.

Kastélylátogatás után Várpalotára utazunk. A középkor legjelesebb emléke a Várpalota központjában álló Thury vár, amely a XIV. században épült, majd később négy saroktornyos várkastéllyá építették át. A török háborúk idején a dunántúli végvárlánc egyik legerősebb tagja volt. Leghíresebb védőjéről, Thury Györgyről kapta a nevét. A vár földszintjén helytörténeti kiállítás, török szoba, építéstörténeti és fegyver kiállítás is megtekinthető. Láthatjuk a kínzókamrát, a középkori konyhát, sőt egy Bányászattörténeti Gyűjteményt is. Ezután felkeressük a nemrég felújított Trianon Múzeumot is, amely a Zichy család egykori kastélyában kapott helyet. A trianoni békediktátum előzményeit, következményeit és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát ismerhetjük meg egy tárlatvezetés során. A korhű történelmi hangulatot árasztó Apponyi kávézóban a felfrissülés mellett további információkat kapunk a családról. A szintén nemrég kialakított Nagy-Magyarország Parkban található Millenniumi Szoborkertben, száz év után először újra együtt látható az 1896-ban felállított hét ezredévi emlékmű. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők: kb 12.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP és stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
NÁDASDLADÁNY ÉS VÁRPALOTA 1NÁDASDLADÁNY ÉS VÁRPALOTA 2NÁDASDLADÁNY ÉS VÁRPALOTA 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.