Kaszói lombkorona-tanösvény és Balatonfenyves


Időpont: 2021. szeptember 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Blaha Lujza téren

Indulás: 7.00 órakor

A Somogy megyei Kaszón lévő lombkorona-tanösvény egy 124 méter hosszú, 9 méter magas hídszerkezet, ahonnan nem csak a gyertyános-tölgyes erdő, de a somogyi vadállatok is jól megfigyelhetők egy láthatatlan lesen keresztül. A környéken több tanösvény járható be, interaktív táblák segítik a tájékozódást. A településen egy erdei kisvasút is működik, amellyel a környék erdői és a Baláta-tó természetvédelmi területe járható be. A kisvonat 10:00 órakor indul Kaszópusztáról a Baláta tóhoz, menetideje 15 perc, vissza pedig 11:45 órakor indul, ez idő alatt megtekinthetik a csodálatos tavat és környékét. Menetrend szerinti járat ára 3-14 éves kor között, valamint 65 éves kor felett oda-vissza 1000,- Ft/fő, 14-65 éves kor között 1500,- Ft/fő. 3 éves kor alatt térítésmentes. (fakultatív jelleggel)

Tanösvények

Kaszó környezetében 4 tanösvény is található, melyek mindegyike a környék növényés állatvilágát, valamint az erdész és vadász munkáját hivatott bemutatni.

• A közel 1 km hosszú Öregerdő Tanösvény a Kaszói Kirándulóközponttól indul, majd összesen 15 tájékoztató tábla segítségével nyerhet a látogató betekintést a kaszói pagony vadregényes birodalmába. 2017 májusától kibővült az Öregerdő tanösvény a Lombkorona Tanösvénnyel, mely különleges módon, a lombok közt sétálva enged betekintést az erdőbe. A 9 m magas, 124 m hosszú ösvényen interaktív elemek teszik izgalmasabbá az élővilág megismerését.

A Fafaj- és vadismereti Tanösvény 3,520 m hosszú, 16 db információs tábla segítségével mutatja be a terület fontosabb őshonos fafajait. Az útvonal mentén több pihenőhely is kialakításra került.

• A Kűvölgyi-tó körül kialakított Erdőkerülő Tanösvény az erdő hasznát, a benne zajló munkákat, az erdész feladatait, a természetvédelmet és vadgazdálkodást, valamint a KASZÓ-LIFE pályázatot 960 m hosszú, 10 állomásból álló útvonalon mutatja be. Tanösvényeink és túraútvonalaink önállóan, térítésmentesen bejárhatók. Kaszói Kirándulóközpont, üdülőnk tőszomszédságában, a kisvasútnál került kialakításra, játszótérrel, kerti tóval, sövénylabirintussal, füves focipályával és több kiépített tűzrakóhellyel is. 15 órakor indulunk Budapest felé. Útközben megállunk Balatonfenyvesen, ahol ehetünk, ihatunk és akár csobbanhatunk is, sőt egy séta közben elmajszolhatunk egy kitűnő lángost. 

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3

Jegyfoglalás

Még 25 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

8 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.