Utazás kép fő

Cziráky-kastély – Vál

Korda Filmpark

Időpont: 2022. január 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.30 órától a  Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 9.00 órakor

Program

Először a Sasfészek tónál állunk meg. Egy zsebkendőnyi vadon az M1-es autópálya mellett. A helyi oltalom alatt álló terület számos védett madárfaj és vízi állat élőhelye. A 4 hektáros tavacska mentén a környezetbe illő nyomvonalon, néhol pallókon lehet sétát tenni. A csaknem 1 kilométeres táv egyes állomásain interaktív tájékoztatók mutatják be a hely élővilágát. A tavat egy természetes forrás és a csapadékvíz táplálja.

Következő megállónk Vál. Itt megnézzük a szerelem szobrát, mely 10 méter magas, 16 méter széles. A mű egymásnak háttal ülő, magába forduló, drótokból megformázott férfi- és nőalakot ábrázol, bennük két egymás felé forduló, kezüket a másik irányába nyújtó gyerek áll.

Vajda emlékház - A vadregényes környezetben álló, 200 esztendős erdészlak, amelyben a költő nevelkedett, a községtől 3 kilométerre áll. A korabeli bútorokkal berendezett, nádfedeles kis házban a költővel kapcsolatos dokumentumok is láthatók.

Ürményi mauzóleum, erről a kör alakú mauzóleumról minden leírás azt írja, hogy klasszicista építészetünk gyöngyszeme. 1834-ben épült, felül van a kápolna, és alul a kripta. Felülvilágítós, magas kupolaszerű építmény, műemlék.

Következő megállónk Lovasberény. Itt a Cziráky–kastélyt tekintjük meg. A klasszicista stílusú épület díszítőfestés-maradványai hiányosan, romos állapotban is szépek, megtekintésre méltóak. A Cziráky család 1730-ban szerezte meg a kastélyt és a hozzá tartozó birtokot.

Utolsó állomásunk a Korda Filmpark. Közép-Kelet-Európa első filmes témaparkja! A Látogatóközpont a 10 éve sikeresen működő Korda Filmstúdió területén helyezkedik el Budapesttől alig 30 km-re, Etyeken. A látványos szórakoztatóipari komplexum varázslatos világot tár a látogatók elé, rendkívüli élményt nyújtva a filmek szerelmeseinek, bepillantást engedve egy működő filmstúdió kulisszatitkaiba. Program időtartama kb. 2,5 óra. A vezetett élménytúra során részese lehet a nemzetközi és magyar filmgyártás modern gyakorlatának, interaktív installációkon keresztül megismerheti a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvére sétálhat, fotózhat az életnagyságú középkori díszletvárosban. Visszaérkezés Budapestre 17-18 óra körül. Belépő: 4.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Cziráky-kastély – Vál -
Korda Filmpark 1Cziráky-kastély – Vál -
Korda Filmpark 2Cziráky-kastély – Vál -
Korda Filmpark 3Cziráky-kastély – Vál -
Korda Filmpark 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

6 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.