Utazás kép fő

MECSEKI VÁRAK, KASTÉLYOK

Szászvár – Máré vár - Püspökszentlászló

Időpont: 2022. október 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

A mai napon először Szászvár középkori eredetű várkastélyával ismerkedünk. Az interaktív, kreatívan kialakított kiállítóterekben a történelemtudomány “csodák palotáját” rendezték be. A korabeli faragványokat egy lapidáriumban/kőtárban lehet megcsodálni. Szintén nemrég adták át a közeli Magyaregregyen a felújított Máré – várat. A várhoz egy kp 30 perces gyaloglás után jutunk fel. ( kb 1,5 km, az utolsó szakasz, emelkedő )Az egykori várfalakra épült téglaépületben kiállítás mutatja be a vár történetét. A hajdani középkori lovagvár várfalairól pazar panoráma nyílik a Mecsek erdeire.   Püspökszentlászló késő barokk, klasszicizáló kastélyát az Esterházy család építtette püspöki nyaralókastélyként. A szépen felújított kastély része a zarándokház, turisztikai információs pont, valamint a kastély történetét feldolgozó kiállítás és egy Mindszenty-emlékkiállítás. A nyaraló parkját fokozatosan alakították át arborétummá. Az arborétum ma a Duna–Dráva Nemzeti Park részét képezi, nyolcvannégy fa- és cserjefajta található itt a világ minden részéből. Visszaérkezés Budapestre várhatóan 19-20 óra körül. Belépők: kb. 3500,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
MECSEKI VÁRAK, KASTÉLYOK
Szászvár – Máré vár - Püspökszentlászló 1MECSEKI VÁRAK, KASTÉLYOK
Szászvár – Máré vár - Püspökszentlászló 2MECSEKI VÁRAK, KASTÉLYOK
Szászvár – Máré vár - Püspökszentlászló 3
Akcióföldön1naposutazas1naposbelfoldiújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

10 690 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.