Utazás kép fő

PRÁGAI hosszú hétvége

Időpont: 2023. szeptember 15-17.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 3*-os szállodában/ 2-3 ágyas szobában

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Találkozás: 5.45 órától a Népliget, Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

 

Prága a Cseh-köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Az „arany Prága” név valószínűleg I. Károly cseh király és (IV. Károly néven) német-római császár (1347–78) idejéből származik, amikor arannyal vonták be a prágai vár tornyait. Egy másik elmélet szerint Prágát az alkimisták és az aranycsinálók tevékenységét ösztönző II. Rudolf német-római császár uralkodása alatt nevezték el „aranynak”.

Program

1. nap: Indulás reggel 6 órakor a Népliget Hell Miksa sétánytól(Elnök utcával szemben, Planetárium mellett), utazás Csehországba. A délután folyamán lehetőség van arra, hogy igény esetén idegenvezetőnk bemutassa az Óváros és a Zsidónegyed főbb nevezetességeit. (Vencel tér, Lőportorony, Reprezentációs Ház, Orloj, Tyn templom, Régiúj Zsinagóga, Zsidótemető). A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő órája, melyen a Nap és a Hold állása, illetve az aktuális csillagjegy látszik. A program után elfoglaljuk a szálláshelyet.

2. nap: Reggeli után vár ránk a Hradzsin, a prágai vár (Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guinness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A régi időkben innen kormányozták az országot a cseh királyok, ma pedig itt van a cseh köztársasági elnök irodája. Számos háború, tűzvész, felújítás, és különböző történelmi korok eredményeképp igen változatos palotákat, erődítmények, és templomok jöttek itt létre. Csodás kilátása miatt is igen népszerű. A fantasztikus, varázslatos hangulatú prágai várnegyed kötelező nevezetességnek számít mindenkinek, aki Prágában jár). Közös sétánkat a Károly-hídon zárjuk. 516 méter hosszú, és 10 méter széles hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk. A 16 pillérrel rendelkező híd helyén korábban egy fahíd állt. 1357 óta ez a város első állandó hídja. Ezután idegenvezetőnkkel lehetőség nyílik hajókázni a Moldván, (KB. 400 CZK/fő) esetleg a város egyik híres sörözőjébe ülhetnek be. Délután szabadprogram, önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt vagy a Petrín-hegyet. Érdemes ellátogatni a Kampa-szigetre is, amelyet Prága Velencéjének is neveznek.

3. nap: Reggeli után indulás hazafelé útközben megállunk Kutna Horán és megtekintjük a Szent Borbála templomot és a Csont kápolnát, a program után folytatjuk utunkat Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Belépők: (az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Prágai vár: 250 CZK/felnőtt, Diák 16 éves korig/Nyugdijas : 125 CZK/fő

Kutna Hora: Csontkápolna 160 CZK/fő, Gyerek, Diák 15-26 éves korig és nyugdíjas 65 éves kortól 120 CZK/fő

Szent Borbála Katedrális 180 CZK/fő, Gyerek 6-15 kor között 50 CZK/fő, Diák 15-26 éves korig és nyugdíjas 65 éves kortól 140 CZK/fő

Kombinált jegy: (Csontkápolna és Szent Borbála Katedrális) : felnőtt 320 CZK/fő, diák 250 CZK/fő, gyerek 95 CZK/fő

Részvételi díj: 74.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 59.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő    

Fix ülőhely: 2.500,-Ft/fő  

Egyágyas felár: 18.000,- Ft/fő/2 éj

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
PRÁGAI hosszú hétvége 1PRÁGAI hosszú hétvége 2PRÁGAI hosszú hétvége 3PRÁGAI hosszú hétvége 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.