Utazás kép fő

Húsvét Monacoban

MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON

        Egy életre szóló élmény

Időpont: 2025. április 17

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 15.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 16.00 órakor

Elhelyezés: 2*-os Cannes belvárosában lévő szállodában (magyar viszonylatban 3 *-osnak minősülő)

Ellátás: reggeli

Program

1. nap: Elutazás a délutáni órákban, találkozás 15.45 órakor a Népligetben, a Planetárium előtt. Utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián és Olaszországon át Franciaországba.

2. nap: Érkezés a délelőtti órákban az európai mini államok egyikébe, Monacoba, amelyet Franciaország ölel körül. Monacoban először a hercegi palotához igyekszünk, ahol minden nap déli 12 órakor megnézhetjük az őrségváltást. Ezután a Monacoi katedrálist keressük fel, ahol a Grimaldi család tagjai nyugszanak, közöttük Grace Kelly is. Ezt követően szabadidő áll rendelkezésre, melynek keretében az Oceanográfiai Múzeum akváriumaiban úszkáló halakban gyönyörködhetünk (belépő: kb. 25,- €/fő), vagy barangolhatunk az egzotikus kert különleges növényei között.

Aki még bírja, az folytathatja a városnézést. Lesétálhatnak a város luxus jachtok kikötőjébe, ahonnan a Forma-1 rajongói testközelből vehetik szemügyre a híres Monte Carloi futamok színhelyének egyes szakaszait és sétálhatnak is rajta. Akik még bírják, felsétálhatnak a Monte Carlo-i Casinohoz. A bátrabbak a híres kaszinó előcsarnokában lévő nyerőautomatákon próbálhatnak szerencsét.   Sétálhatunk Grace Kelly kedvenc helyén, a Monaco Ville-i egzotikus és különleges kertjei és növényei között.

Innen a Riviéra egyik kedves kisvárosába, Eze-Village-be utazunk tovább, ahol elsőként a Galimard parfümgyárban teszünk látogatást. Egy gyárlátogatás keretében, a helyi szakember vezetésével ismerkedünk meg a parfümkészítés titkaival. A manufaktúra látogatása után vásárlásra is nyílik lehetőség.  Szabadidő keretében érdemes még felkapaszkodni a városka legmagasabb pontjára is, a hegy tetején trónoló mesés várromhoz, mert innen nemcsak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem magunkba szívhatjuk a városka középkori hangulatát is. Itt egy egzotikus botanikus kertet is megcsodálhatunk.

Eze-Village-ből a Moyenne Corniche-on, vagyis a Középső Párkánynak nevezett úton indulunk tovább Cannes-ba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Reggeli után Cannes városában kezdjük a napunkat.  Csoportos városnézés keretein belül megtekintjük Cannes-t a Francia Riviéra egyik leghíresebb városát, mely a nemzetközi filmfesztivál mellett számos érdekes látnivalót kínál. Emblematikus utcája a Boulvard Croisette, palotái közül a fényüző szecessziós stílusú Carlton Hotel és a Hotel Martinez a leglátványosabb. Az óvárosa a Le Suquet a dombon található, ahonnan látványos panoráma nyílik a Croisette környékére, a városra, a tengerpartra és az öbölre. A világhírű vörös szőnyeggel borított Fesztivál Palota lépcsősora ingyenesen látogatható, és fotó is készíthető. )Amennyiben nincs semmilyen esemény) Nevezetes látnivaló a városnézésünk során a híres Croisette Promenád, ahol a neves színészek kézlenyomatait lehet lefényképezni, amely összesen 150 világhírű színész és filmrendező kézlenyomatait tartalmazza. Cannes egyik leghíresebb attrakciója a pálmafákkal szegélyezett sugárút, amelyet fényűző luxusszállodák és a legnevesebb világmárkák üzletei határolnak.  A sétány mentén a pálmafák alatt díszes padok sorakoznak, ahol az úton szép számban elsuhanó sportautókban is lehet gyönyörködni. A közös városnézés után szabad program.

Utunkat Nizza városában folytatjuk. Nizzában sétálunk a Pommenade des Anglais sétányán, mely a világ egyik legszebb tengerparti sétánya 7 km-en keresztül. Pálmafák, strandok, elegáns kertek, luxusszállodák, éttermek, bárok és kaszinók övezik. Megnézzük Nizza történelmi városközpontját. Szűk utcácskák, a régi időket idéző házak, a kis üzletek, valamint a gyönyörű Operaház szintén szerves részét képezik a város legrégebbi kerületének. Az Operaházat és egyben az óvárosi részt elhagyva Nizza főterén találjuk magunkat. A Place Masséna első számú nevezetességeit, a gyönyörű szobrait és a tér bejáratánál található szökőkutat, a Fontaine du Soleil nézzük meg. A sétát folytatva Nizzai Katedrális gyönyörködtet meg bennünket. A városnézésünket befejezve szabad program. Szabadidő keretében megtekinthető a Château de Nice egykori erődje, amely a Promenade des Anglais-ra néző mesés panorámájával csalogat minket. A Kastélyhegy másik jelentős csábereje a gyönyörű vízesés és az azt körülölelő park, de csak az vágjon neki, aki az emelkedőket és a nehéz túrát teljesíteni tudja, nehéz terep.

 Végül megérkezünk Mentonba. Menton a "citromváros" nevet is viseli.  A Cote d’Azur gyöngyszeme, amely Monaco és a francia-olasz határ között terül el. A francia kisváros mindig is a királyok és az arisztokraták kedvenc helyszíne volt. A színes házaival, az azúrkék színű tengerével és a minden évben megrendezett citromfesztiváljával a francia Riviéra egyik legkedveltebb települése. Rövid városnézés Menton középkori óvárosában. Szabad program keretében ajánljuk megnézni az üdülőhely buja kertjeit, gyönyörű parkjait. Hazaindulás 21 órakor.

4. nap: Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Olaszországon és Szlovénián keresztül Budapestre. Várható visszaérkezés az esti órákban kb. 17-18 óra körül.             

Részvételi díj: 159.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 129.990,- Ft/fő

( 2024. december 10-ig, utána 134.990,-Ft/fő )

(városbelépő: 15,- €/fő + 5,-€/fő audio guide/fülhallgató autóbuszon kötelezően fizetendő)

BBP + Stornó biztosítás: 5.760,-Ft/fő

Egyágyas felár: 23.500,-Ft

Vacsora felár: 23.500,- Ft / vacsora

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 1Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 2Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 3Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 4Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 5Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 6Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 7Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 8Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 9Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 10Húsvét Monacoban
MONACO-CANNES-NIZZA-MENTON
Egy életre szóló élmény 11
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.