Utazás kép fő

Kappadókia

Időpont: 2024. május 16-20

Utazás: repülővel

Találkozás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren

Indulás: 9:05

Elhelyezés: 4*-os szállodákban, Kétágyas (franciaágyas) szoba

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Program

A holdbéli tájra emlékeztető, lélegzetelállító kappadókiai vidék tündérkéményeknek nevezett geológiai képződményeiről híres. Kappadókia annak a régiónak a neve, amelyet az Erciyes, Hasandağ és Güllüdağ vulkanikus hegyek által kilövelt láva és hamu lágy rétegeinek eróziója hozott létre, s melyeket az eső, a szél és a jég formált évmilliókon keresztül. Ahogy a táj erodálódott, a bazaltkövek megmaradtak, és a körülöttük lévő viszonylag puha vulkáni hamu eróziója miatt idővel 45 méter magas kúpos szerkezetek jöttek létre. A letűnt birodalmak kultúrái ide ásták be magukat, hogy lakóházakat, kastélyokat, sőt egész földalatti városokat hozzanak létre, amelyeket a korabeli lakosok búvóhelyként használtak. A helyiek ezeket az egyedülálló sziklaképződményeket "tündérkéményeknek" nevezték, ez a név az idők során megmaradt. A természet mellett tehát az Anatóliában élő mindenkori lakosoknak is nagy szerepe volt abban, hogy Kappadókia úgy nézzen ki, ahogyan most ismerhetjük. Ők közösen hozták létre Kappadókiát, mint egy szabadtéri múzeumot, amely tele van páratlan természeti látnivalókkal és kulturális emlékekkel.

ELSŐ NAP – BUDAPEST/ ISZTAMBUL/ KAYSERI, KAPPADÓKIA

A reggeli órákban kezdjük meg közös utazásunkat a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. A Turkish Airlines menetrendszerinti járatával utazunk Isztambulba, ahonnan átszállással repülünk tovább Kappadókiába. Érkezés Kayseri Nemzetközi Repülőterére délután 18 óra körül. Transzfer a szállodába, ahol a szobák elfoglalása, majd vacsora következik. Szállás Kappadókiában (3 éj).

MÁSODIK NAP - KAPPADÓKIA

Reggeli a szállodában, majd elindulunk Kappadókia felfedezésére. A vulkanikus kappadókiai táj Közép-Anatóliában helyezkedik el. Az erózió folytán kialakult hegygerincek, völgyek és csúcsok „tündérkémények”-ként ismert természeti csodák a Göreme Nemzeti Park és Kappadókia sziklaformái Nevşehir, Ürgüp és Avanos városait fedik le. Első állomásunk a Szerezetesek Völgye lesz, amely Kappadókia legnépszerűbb látványossága köszönhetően a holdbéli tájra emlékeztető szikla kúp formáknak, barlanglakásoknak. Délután felkeressük Göreme Szabadtéri Múzeumát, amely keresztény monostorok és templomok gyűjtőhelye. Visszatérés a szálláshelyre, ahol vacsora következik. Vacsora után szabadidő, vagy fakultatív programként lehetőség lesz ’Török Est’- en részt venni.

Fakultatív programlehetőség: török est – helyszínen fizetendő. A fakultatív program ára 2024. január közepétől lesz elérhető.


HARMADIK NAP - KAPPADÓKIA

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk kappadókiai barangolásunkat. A mai nap folyamán a Galamb völgyben teszünk látogatást. Nem tévedés bizony, a hely a galambokról kapta a nevét. A Pigeon Valley azaz a Galamb völgy nemcsak több ezer galamb otthona, hanem két különleges fára is rálelhetünk itt. Az egyik az ’Evil Eye Tree’, mi csak "szemes fának" nevezzük, s amely mitikus török amulettekkel van feldíszítve. Úgy tartja ugyanis a hiedelem, hogy a “Gonosz Szeme” (nazar boncuğu) szimbólum védelmet nyújt az átkokkal és a negatív energiákkal szemben. A másik fa a ’Wishing Tree’, azaz a „Kívánság Fa” pedig fehér szalagokkal van feldíszítve. Napunk utolsó állomása az Underground City, azaz a földalatti város, melybő több száz található Kappadókia alatt. Ezeket a troglodita-barlangvárosokat már a hettita időkben feltárták, és az évszázadok során kibővültek, miközben különféle portyázó seregek keltek át Közép-Anatólián foglyokat és rablást keresve. A vaskos gördülő kőajtók megakadályozták a betolakodók bejutását. Mély kutak biztosították a vizet, a magas kémények pedig a szellőzést. A sziklából borpréseket, olajtárolókat, állattartó karámokat, főzőhelyeket, sőt igényes templomokat faragtak ki, hogy a lakók hetekig vagy hónapokig élhessenek a föld alatt, amíg biztonságosan ki nem jöhettek és visszatérhettek földszinti falvaikba. Visszautazás a szállodába, majd vacsora következik.

 NEGYEDIK NAP – KARAVÁNSZERÁJ, DERVISEK

Reggeli a szállodában, majd autóbusszal felkerekedünk Konya városa felé. Útközben megállunk Sultanhani-ban, ahol megtekintésre kerül a Selyemút legszebb állapotban megmaradt karavánszerája, melyet a XIII. században szeldzsuk-törökök építettek. Ezt követően folytatjuk utunkat Konya irányába, mely a szúfik zarándokhelye és a táncoló dervisek székhelye. Meglátogatjuk a híres Mevlana Múzeumot, melyet Zöld Mauzóleumnak, vagy Zöld Dómnak is neveznek. Szállás és vacsora Konyában lesz (1 éj).

 ÖTÖDIK NAP – KONYA/ ISZTAMBUL, BUDAPEST

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan isztambuli átszállással érkezünk haza Budapestre az esti órákban.

Ár tartalmazza:
UTAZÁS
✓ utazás a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával
✓ repülőjegy Budapest-Isztambul-Kayseri, majd Konya - Isztambul - Budapest
útvonalon
✓ repülőtéri illetékek
✓ Törökországon belül autóbuszos közlekedés a Kappadókia – Konya útvonalon
ELHELYEZÉS és ELLÁTÁS
✓ elhelyezés 4*csillagos szállodákban
✓ félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
✓ utazás első napján reggeli a repülőn
✓ utazás utolsó napján vacsora a repülőn
EGYÉB
✓ magyarul beszélő idegenvezető végig a programok alatt
✓ audioguide használatának lehetősége
✓ idegenforgalmi adó
✓ a csoport létszámának megfelelő méretű kisbusz/ autóbusz

Ár nem tartalmazza:
FELMERÜLHETŐ KÖLTSÉGEK
➢ személyes kiadások
➢ fakultatív programok költsége
➢ BBP baleset és poggyász biztosítás költsége
➢ útlemondási biztosítás költsége
FAKULTATÍV PROGRAMOK – helyszínen fizetendő
• HŐLÉGBALLONOZÁS: igény esetén és az időjárás függvényében
hőlégballonozás, amelynek várható költsége csak 2024. január közepétől lesz
elérhető.
• TÖRÖK EST: a túra második napján lehetőség lesz zenés-táncos török esten
való részvételre. A program várható költsége 2024. január közepétől lesz
elérhető.

 Hasznos információk:
Indulási helyszín: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Indulási időpont: 9:05
Átszállás: Isztambulban, repülőjárat indulása innen várhatóan: 16:05 órakor
Érkezési helyszín: Kayseri, Eriklet Nemzetközi Repülőtér
Hazaindulási helyszín: szálloda elöl
Várható érkezés Budapestre: 19:30

Partner irodánk: Mettravel

Akciós ár: 269.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Kappadókia 1Kappadókia 2Kappadókia 3Kappadókia 4Kappadókia 5Kappadókia 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

269 000 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.