Utazás kép fő

GYULA – méz és mézeskalács

(Almásy-kastély – Vár – fürdőzési lehetőség)

Időpont: 2022. december 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Az Alföld délkeleti részén, a Körös menti síkon, a Fehér-Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. Magyarország legmélyebben fekvő területe, nyolcvannyolc méter tengerszint feletti magasságban, sík vidéken fekszik.

Program

 Érkezés Gyula városába a délelőtti órákban (10 óra körül). Közös programként először a vár meglátogatást ajánljuk. Itt látható a Corvin János Múzeum állandó kiállítása, amely betekintést nyújt a vár életébe. A kápolna, a börtön, az éléstár, a kovácsműhely, a lakosztályok berendezési tárgyai hűen tükrözik Közép-Európa legépebben megmaradt sík vidéki, gótikus téglavárának egykori mindennapjait. Az élményeket egy működő kovácsműhely és egy solymász bemutató is fokozza. Ezután átsétálunk az Almásy-kastélyhoz, ahol az arisztokraták életébe csöppenünk. Információt kapunk a korabeli étkezési szokásokról, az ételekről, a birtokos család napirendjéről, az öltözködési irányzatokról, a kastély egyes helyiségeinek funkcióiról, a korabeli fűtés- és világítástechnikáról és még számos érdekességről. Ezután szabadprogram következik. Meg lehet ismerkedni a város további nevezetességeivel, beülni a híres Százéves cukrászdába, részt venni az adventi forgatagban, ahol ma a méz és a mézeskalács kerül a főszerepbe. Mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására várja a látogatókat. Természetesen arra is lehetőség van, hogy az egész napot fürdőzéssel töltsék a Várfürdőben. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Megtelt
GYULA – méz és mézeskalács 
(Almásy-kastély – Vár – fürdőzési lehetőség) 1GYULA – méz és mézeskalács 
(Almásy-kastély – Vár – fürdőzési lehetőség) 2GYULA – méz és mézeskalács 
(Almásy-kastély – Vár – fürdőzési lehetőség) 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.