Utazás kép fő

BÉCS – SCHÖNBRUNN

ÁLLATKERT - KASTÉLY

Időpont: 2024. augusztus 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Elutazás reggel 6.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Bécs Belvárosáig, majd onnan a Schönbrunni kastélyhoz. Ki-ki kedvére látogathatja meg az állatkertet és/vagy a Schönbrunni kastélyt, majd akár a belvárosban is sétálhat egyet.

A Schönbrunni kastély, a park és az állatkert Ausztria leglátogatottabb kulturális és szabadidős nevezetességei közé tartozik. naponta több ezer látogató fordul meg. A kastélyban a „Grand Tour” keretében 40 termet járhatunk végig, amelyek Ferenc József és Erzsébet királyné nagy pompával berendezett, reprezentációs termei és magánlakosztályai. Ezen kívül bepillantást nyerhetünk a XVIII. századi, Mária Terézia korabeli értékes szobákba is. A kastély körül elterülő hatalmas park is feledhetetlen élményt nyújt. Sétánk alkalmával felkereshetjük a Schöne Brunnen nevű kutat, melyről a kastély a nevét kapta. Feljuthatunk a Gloriettre is, amelynek kilátójáról az előttünk elterülő panorámában gyönyörködhetünk.  Az állatkertet 1752-ben alapították és így a világ legrégibb, még működő állatkertjének számít. 17 hektár területen valamennyi földrész állatai megtalálhatók. Részben barokk környezetben tekinthetjük meg a nagy pandákat, a koalamedvéket, a hatalmas esőerdő-házat, egy korallszirtet, az afrikai elefántokat, a majomszigetet, egy pelikánkolóniát…, összesen több mint 700 állatfajt, amelyek közül számosat csak ritkán láthatunk állatkertben. Az állatkert központjában a 18. századi barokk ékszer, a császár pavilon ma kávézóként és étteremként működik. Teraszáról meg lehet figyelni a nagy pandákat és az Afrika-létesítmény állatait. Visszaindulás a Schönbrunntól 16.30 órakor, a Belvárosból 17 órakor. Visszaérkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül.

Kastélybelépő: felnőtt: 32 €/fő, gyermek 6-18 éveseknek: 23 €, 19-25 éves diákoknak: 27 €, diákigazolványt kell felmutatni

Állatkerti belépő (10 fő felett): 25 €/fő, gyermek és fiatalkorú: 6-19 éves korig 13,50 €, érvényes igazolvány bemutatása esetén vehetők igénybe, 6 éves kor alatt ingyenes

A belépők ára tájékoztató jellegű, változhatnak!

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.490,- Ft/fő

Biztosítás: 990,-Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
BÉCS – SCHÖNBRUNN
ÁLLATKERT - KASTÉLY 1BÉCS – SCHÖNBRUNN
ÁLLATKERT - KASTÉLY 2BÉCS – SCHÖNBRUNN
ÁLLATKERT - KASTÉLY 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.