Szilvanap - Szarvason

Időpont: 2021. szeptember 11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Blaha Lujza téren

Indulás: 6.30 órakor

Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválja, a Szarvasi Szilvanapok, mely szeptemberben a szilvaérés idején kerül megrendezésre. A rendezvénysorozat fő célja a szarvasi szilva népszerűsítése és a hozzá kapcsolódó hagyományok bemutatása. A tradíciók jegyében a fesztiválon sokféleképp kínálják ezt a páratlan, ízletes gyümölcsöt a Körösök szívében. Lesznek titkos szilvás receptek, látványkonyha, minősített szilvapálinkák, kézműves szilvás sörök, sütemények, na meg persze rézüstökben rotyogó szilvalekvárok. A szilvás kínálatban szerepelnek még élő koncertek, családi - és gyerekprogramok.

Program

A legendás királyné Erzsébet emlékét őrzi az Erzsébet liget, ahonnan mai sétánk indul. Itt található a város legismertebb képzőművészének, Ruzicskay György festőművésznek az alkotóháza. A belvárosi séta során felkeressük még az Evangélikus ótemplomot, melyet Tessedik templomként is szoktak emlegetni. Megtekintjük a Tessedik múzeum gazdag anyagát is. Ezt követően a népszerű sétáló- és pihenőhelyet a Pepi kertként is ismert arborétumot keressük fel. A 82 hektáros területen közel 1600 fa- és cserjefajta található. A kert bejáratánál tekinthetjük meg a Magyarország nevezetes épületeit bemutató makett kiállítást. A kerten áthaladva kishajóra szállunk és sétahajózást teszünk a hangulatos HoltKőrösön. Útközben érintjük az egykori történelmi Magyarország közepét jelző emlékművet és gyönyörködhetünk a partot szegélyező épületek látványában, többek között a Bolza-kastélyban. Ezekben a napokban rendezik meg – immár 23. alkalommal – a Szarvasi Szilvanapokat Szarvason, ahol a szilvából készült ételek kapnak főszerepet, amelyek mesterszakácsok közreműködése mellett a helyiek tudásával készülnek el. Az üstökben mindenütt a hagyományos, cukor nélkül készülő szilvalekvár fortyog, vagy békési szilvapálinka fő, gyorsan fogy a csapokból a különleges szilvás sör, számolatlanul gurul a bendőbe a szilvás gombóc. A finom szilvalekvár kifejezetten erre az alkalomra készített, csinos kis szilkékben meg is lehet vásárolható. A gasztronómiai programok mellett több helyszínen neves fellépők szórakoztatják a vásári forgatagban elfáradt vendégeket. Hazaindulás Budapestre 18 óra körül. Belépők: kb. 4.800,- Ft/fő

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3Utazás kép 4

Jegyfoglalás

Még 15 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 690 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.