Utazás kép fő

Adventi forgatag Szegeden

Gazdag Kiskunfélegyházi programmal

Időpont: 2024. december 08.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7:15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

A Tisza-parti város igazi magyaros és nagyon hangulatos karácsonyi vásárral fogad bennünket! Szeged lesz a Dél-Alföld karácsonyi fővárosa. Szegedi Karácsonyi Hetek, a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren. A Szegedi Fogadalmi Templom tövében a hazai kézművesipar remekművei várja a kicsiket és szüleiket. A Szegedi Karácsonyi Hetek két fő helyszíne mellett számtalan meglepetés programmal és egy imádnivaló gasztro-helyszínre is csalogatják az ünnepi forgatagban megéhezett vendégeket.

Első megállónk Kiskunfélegyháza. A látogatást a Kiskun Múzeum megtekintésével kezdjük. Több állandó kiállítás segítségével ismerhetjük meg a város és a Kiskunság múltját, életét. Itt láthatunk egy különleges Börtönmúzeumot. Petőfi Sándor itt töltötte kora gyermekéveit. Emlékházában a család és a költő itteni életét, emlékeit ismerhetjük meg. Egy itteni apró, nádtetős házban született Móra Ferenc. A szülőházban bemutatott kiállítás végig vezet Móra Ferenc életén, kiemelve a város és az író igen szoros kapcsolatát. Egy közös városnéző séta során lehetőség lesz a gyönyörű szecessziós stílusú Városháza dísztermének megtekintésére.

Ezután Szegedre látogatunk, ahol egy közös sétára invitáljuk Önöket. Szegedi sétánkra a Széchenyi térről indulunk. Ez a város közigazgatási központja, fóruma. Itt található a tér egyik legszebb épülete a Városháza, melyhez sok történelmi, kulturális esemény fűződik. A mintaszerűen parkosított teret történelmünk kiemelkedő személyeinek szobra díszíti. Utunk innen a Klauzál térre vezet, mely klasszicizáló hangulatával az olasz tereket idézi. Híres épülete a Zsótér-ház, melynek földszintjén a nagy múltú Virág cukrászdának, a szegediek kedvenc találkozó helyének ad otthont. A Dugonics téren található az egyetem épülete, melynek egykoron József Attila is hallgatója volt. Innen tovább sétálva a nagyhírű Zsinagógához érkezünk. A szegedi iskolaváros centruma a    és környéke. Itt találjuk az egyetem központi épületeit, melynek egyikében fedezte fel Szent-Györgyi Albert a C-vitamint. Innen pár lépésre a Dóm térre érünk. A városnézés után szabad program keretében tekinthetik meg az Adventi forgatagot. A fények 17 órakor gyulladnak fel. Visszaindulás Budapestre 18 órakor. Hazaérkezés  20-21 óra körül. Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 1Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 2Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 3Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 4Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 5Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 6Adventi forgatag Szegeden
Gazdag Kiskunfélegyházi programmal 7
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.