Utazás kép fő

Kis-Balaton – Zalavár - Keszthely

Időpont: 2023. július 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.45 órakor

Program

Keszthelyt a Balaton „fővárosaként” szokás emlegetni. Erre csodálatos építészeti emlékei, a magyar történelemben játszott szerepe és nem utolsósorban több mint 200 éve alapított egyetemének rangja és hagyományai jogosítják föl. Keszthely és környéke a balatoni régió legvonzóbb és legszínesebb területe, hiszen itt található még a Kis-Balaton különleges madárvilágával. a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, jelentős része védettséget élvez. 

Első programunk Fenékpusztán a Látogatóközpontban kezdődik, ahol Interaktív kiállítás, és egy mozifilm várja a látogatókat a Kis-Balaton élővilágáról. A fokozottan védett Kis-Balaton területén megbúvó Diás-sziget kizárólag vezetővel látogatható. A szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Fekete István Emlékhelyet. A bemutatóhely mellett látható az egykori Kis-balatoni halászok mindennapjait bemutató Matula kunyhó is. Ezután a Zalavári Történelmi Emlékparkba látogatunk. A Zala folyó partján található Zalavár – Várszigeten a táj egyedi, megkapó látványán túl megérintődik a történelem, hajdani történések emlékeivel is megismerkedünk. Látni fogjuk a 11. századi templom alapjaira épült Szent István kápolnát, a Makovecz Imre tervezte Millenniumi Emlékművet, a több mint ezer éves Zalavári Bencés Apátság romjait. A területen áll a Kis-Balatoni lápvilágot bemutató Kis-Balaton Ház, amely élményszerű módon mutatja be a környék természeti élővilágát és a Cirill és Metód emlékoszlop. Végül Keszthelyre látogatunk. A Festetics-kastély hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb kastélykomplexuma Keszthelyen, mely 5 épületben, 6 állandó kiállítással várja a látogatókat. Az 1700-as évek közepétől folyamatosan bővülő kastély 200 évig a Festetics család tulajdonában volt. A család kiemelten fontos szerepet játszott Magyarország politikai, gazdasági, kulturális és tudományos életében. A Kastélymúzeum 18 termet magában foglaló enteriőr-kiállításán kívül, Hintókiállítás, Vadászati gyűjtemény, Vasútmodell kiállítás, Pálmaház, madárgyűjtemény és egy gyönyörű angolpark is gazdagítja az élményeket. Innen már utazunk Budapestre. Várható visszaérkezés 20 óra körül.

Belépők: kb. 7.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Kis-Balaton – Zalavár - Keszthely 1Kis-Balaton – Zalavár - Keszthely 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.