Utazás kép fő

AGGTELEK – SZINPETRI – TERESZTENYE - RUDABÁNYA

Időpont: 2023. október 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor


A védelem alatt álló összes magyarországi barlang közül 280 barlang található az Aggteleki Nemzeti Park területén, a Szlovák-karszt 780 barlangjával együtt a Föld legsűrűbb ismert barlangos karsztvidéke. Az ősidők óta ismert és használt Baradla-barlang („Aggteleki cseppkőbarlang”) Magyarország legnagyobb barlangja (19 km) az UNESCO Világörökség része.

Program

 Először Aggteleket keressük fel. A Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakasza 2300 m hosszú. A túra a barlang Vörös-tói bejáratától indul, és a jósvafői kijáratnál végződik, bejárása nagyjából 100 percet vesz igénybe. Közepes nehézségű túra során, 5-600 lépcsőn haladunk végig. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve álló cseppkövek között vezet az út, mely érinti Magyarország legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót. Közelről láthatunk egy Sárkányfejet is valamint a túra érinti a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét, ahol a barlang akusztikájából lehet ízelítőt kapni. Szinpetriben a világ legnagyobb könyvét nézzük meg, amelyet a Guinness hitelesített. A könyvön kívül látunk itt egy XV. századbeli papírmalmot, Gutenberg korából nyomdatörténeti eszközöket és egy Biblia gyűjteményt. Teresztenyén egy fakazettás mennyezetű református templomot csodálhatunk meg, majd Rudabányára látogatunk. A nemrég elkészült Látványtárban megtekinthető a világ egyik legjelentősebb őslénytelepének bemutató szelvénye. Itt találtak rá a több mint 10 millió éves Rudapithecus Hungaricus leletre. Végül egy 1,5 – 2 km hosszú úton elsétálunk a bányatóhoz. A vörös sziklák között húzódó kristálytiszta, ragyogó kékeszöld víz egy igazi természeti csoda.

Belépők: kb. 8.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
AGGTELEK – SZINPETRI – TERESZTENYE - RUDABÁNYA 1AGGTELEK – SZINPETRI – TERESZTENYE - RUDABÁNYA 2AGGTELEK – SZINPETRI – TERESZTENYE - RUDABÁNYA 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.