Utazás kép fő

PRÁGA

NON-STOP UTAZÁSSAL

Időpont: 2023. október 21-22

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 0.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 1.00 órakor

Program

Indulás szombaton hajnali 01.00 órakor, Népligetből. Folyamatos utazás Csehország fővárosa felé, éjszaka az autóbuszon.

Érkezés Prágába a reggeli órákban. Ezt követően gyalogos városnézés idegenvezetővel: Délelőtt a Hradzsint, a prágai várat (Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guinness-rekordok könyve szerint maga a vár, 570 méteres hosszával, és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A régi időkben innen kormányozták az országot a cseh királyok, ma pedig itt van a cseh köztársasági elnök irodája. Számos háború, tűzvész, felújítás, és különböző történelmi korok eredményeképp igen változatos palotákat, erődítmények, és templomok jöttek itt létre. Csodás kilátása miatt is igen népszerű. A fantasztikus, varázslatos hangulatú prágai várnegyed kötelező nevezetességnek számít mindenkinek, aki Prágában jár. Története a 12. századig nyúlik vissza, amikor is megépült egy román stílusú vár. Luxemburg János a vár környékére jobbágyokat telepítette be, és ezzel megkezdődött a Várnegyed bővülése. A várat a 14. században IV. Károly gótikus stílusban újjáépítette. Egy 1541-es pusztító tűzvész után szinte az egész negyedet újjá kellett építeni. A Hradzsin 1598-ban kapta meg a szabad városi rangot, míg 1784 óta az egyesített Prága része. Utolsó nagyobb átépítését a 18. század második felében Mária Terézia rendelte el.) és környékét (Strahovi kolostor, Lorettói Szűz Mária templom, Cernín-palota, Schwarzenberg Palota, Szent Vitus székesegyház, Szent György bazilika és királyi palota) ismerjük meg. Ezt követően szabadidő, ebédelési lehetőség.

Délután folytatjuk a prágai sétát, az Óváros főbb nevezetességeit (Vencel tér, Lőportorony, Reprezentációs Ház, Orloj, Tyn templom) tekintjük meg.

Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk Prága szépségéről, érdemes részt venni fakultatív program keretében egy sétahajózáson, a Moldván. (kb. 350,-CZK) (Kérem foglaláskor jelezni)

A hajózás után indulás Budapestre, folyamatos utazás, éjszaka az autóbuszon.

Érkezés Budapestre vasárnap a hajnali órákban.

Vár belépő felnőtt: 250 CZK/fő, diák, 65 év felett: 125 CZK/fő

Helyi idegenvezető: kb. 80 CZK/fő, autóbuszon kötelezően fizetendő. (létszámtól függ!)

A belépőárak tájékoztató jellegűek, változhatnak!

Részvételi díj: 28.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 22.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő 

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


undefined ikon
PRÁGA - NON-STOP UTAZÁSSAL 1PRÁGA - NON-STOP UTAZÁSSAL 2PRÁGA - NON-STOP UTAZÁSSAL 3PRÁGA - NON-STOP UTAZÁSSAL 4PRÁGA - NON-STOP UTAZÁSSAL 5PRÁGA - NON-STOP UTAZÁSSAL 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.