Utazás kép fő

Rajzfilmstúdió, Játék múzeum, Naív múzeum, Cifra palota és Vadaskert - Kecskemét

Időpont: 2021. augusztus 25. (szerda)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától

Indulás: 8.00 órától, Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Kecskemét, több mint hat évszázados múltra tekint vissza. A „hírös város” az elmúlt években soha nem tapasztalt mértékben fejlődött. Világhírű az itteni rajzfilmgyártás, nemzetközileg is elismert zenei és zománcművészeti alkotóműhelyek működnek a városban. Gyönyörű épületei régmúlt korokról regélnek, múzeumai, galériái jelentős értékeket hordoznak. E hangulatos alföldi várossal ismerkedünk meg kirándulásunk során.

Program

Indulás a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett) 8 órakor, egy pihenőt tartunk útközben. Kecskemétre érkezvén először megtekintjük a Rajzfilmstúdiót. 1971 óta vezeti a magyar rajzfilmgyártást hazánkban, Magyarország egyik vezető animációs filmes műhelye. Generációk kedvencei születtek itt, mint a Vizipók-csodapók, a Mesék Mátyás királyról, vagy a Magyar Népmesék című sorozatok. A program a stúdió és a rajzfilm-készítés bemutatásából, valamint filmvetítésből áll, emellett lehetőség van a 3D-s műhely és munkaszobák megtekintésére is. A stúdió az önálló alkotások mellett számos nemzetközi produkció gyártásában vett részt, közülük hármat később Oscar-díjra is jelöltek. A program körülbelül másfél órás. Belépő: felnőtteknek 1.200,- Ft/fő. nyugdíjasoknak 950,- Ft/fő. Stúdiólátogatás után felkeressük a Szórakaténusz Játék Múzeumot. Régi játékok és gyerekkönyvek, valódi bűvészeszközök, a világ számos tájáról származó népi játékok, képek, filmek, fényjátékok láthatóak a felújított állandó kiállításban. Lehetőség lesz a közvetlen mellette levő Naiv Művészek múzeumának megtekintésére is. Kiállítóterei a képzőművészet sajátos világába vezetnek. Az itt látható képek és szobrok a legkülönfélébb anyagokból és technikákkal készültek. Múzeumok megtekintése után elsétálunk Kecskemét leghíresebb épületéhez a Cifrapalotához. A Márkus Géza által tervezett szecessziós stílusú Cifrapalota Kecskemét város egyik legfigyelemreméltóbb épülete. Jelenleg kiállítóhelyként látogatható. Különleges atmoszférájának megteremtésében elsősorban a mennyezetét ékesítő nyolc páváról ismert díszterme és hangulatos belső udvara játszik szerepet. Kombinált belépő a három helyszínre: 2.200,- Ft/fő Napunk utolsó részét a Vadaskert bejárásával töltjük. A vadaskert megnyitásakor elsősorban a hazai vadak és az őshonos magyar háziállatok bemutatását tűzte ki célul, majd a dinamikus fejlődés eredményeként felépült - többek között - a tigrisház, a nagymacskaház, a szurikáták ketrece, a medveház, a röpde, a felújított madártavon különféle récefélék élnek együtt. Ma már elmondható, hogy a vadaskertben minden kontinens képviselteti magát állataival. Belépő: csoportos felnőtt 1.200,-Ft/fő. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Részvételi díj: 8.990,- Ft/fő + belépők

Akciós ár: 5.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


hu ikon
1naposutazas1naposbelfoldiföldönújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.