Utazás kép fő

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Bencehegyi-kilátó, Hajózással

Időpont: 2021. augusztus 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától, Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Velencei-tó. Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint a sekély, átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is. A szomszédságában emelkedő Velencei-hegység hazánk egyetlen önálló őshegysége, melynek tömegét gránit alkotja. A hegység legmagasabb pontja a 352 m magas Meleg-hegy. A természeti látnivalók mellett építészeti, kultúrtörténeti emlékekben is gazdag e táj. 

Program

Első állomásunk a Pákozd-Sukoró Arborétum és Vadaspark. Velencei-hegység és a Velencei- tó között, a 160 méter magas Mészeg-hegy oldalában helyezkedik el. A kellemes, erdős-ligetes környezetben remek sétákat tehetünk a tanösvényen, a magas kilátótoronyból csodálhatjuk a széles panorámát, vadvirágos réteken piknikezhetünk. A 7,25 hektár területen testközelből figyelhető meg a dámszarvasok, a gímszarvasok, a japán szikák, a muflonok, a vaddisznók, ausztráliai emuk. Ezen kívül madárröptékben csodálhatjuk meg fácánok, pávák, gerlék egész sorát, megfigyelőpontokról gyönyörködhetünk récék, ludak különböző fajtáiban. Arborétum látogatás után buszra szállunk és megcsodáljuk a Bence-hegyi kilátóból a Velencei tavat. A különleges építménybe 118 lépcsőfok vezet fel, ahol 360 fokos panoráma tárul elénk. , nem csak az egész Velencei-tavat, hanem távolabb a Budai-hegységet, és a Vértes, sőt még a Bakony egy csücskét is megcsodálhatjuk, ha elég tiszta az idő. Ha fentről mindent megnéztünk utána a vízen tesszük ezt meg. Hajóra szálunk és egy órás sétahajózáson veszünk részt, mely során nem csak a nyílt vízen, de szűk vízi ösvények, úszó nádszigetek között is járunk. Hajókázás után pancsolhatunk egy nagyot Velencén a Korzónál. Itt ehetünk, ihatunk és sétálhatunk az igazi nyári vízparti hangulatban. Körülbelül 2-2,5 órás szabadprogram után indulunk Budapestre. Visszaérkezés 19-20 óra körül. 

Részvételi díj: 7.990,- Ft/fő + belépők (kb. 3.500 - 4.000,- Ft/fő)

Akciós ár: 4.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Bencehegyi-kilátó, Hajózással 1Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Bencehegyi-kilátó, Hajózással 2Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark - Bencehegyi-kilátó, Hajózással 3
Akció1naposutazasföldön1naposbelfoldiújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.