Utazás kép fő

Szabadbattyán-Balatonalmádi

Tihanyi Garda Fesztivál

Időpont: 2023. november 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első megállónk Szabadbattyán, ahol a Kula-vár vagy Kula-torony nevű kőből épült, 14. század környéki őrtoronnyal ismerkedünk. A háromemeletes torony viharos történettel rendelkezik, ma Fejér megye török kori életét bemutató kiállítást láthatunk a sok véres harcot megélt falak között. Balatonalmádi, Vörösberény büszkesége a XIII. századi erődtemplom. Szintén különleges látnivaló a Szent Imre templom. Különös értéke, hogy az erdélyi építészet hagyományait követi, de tömegében meghatározó a vöröskő-architektúra. A templom mellett áll az 1956-ban a budai várból áthelyezett Szent Jobb kápolna a Szent Istvánt ábrázoló aranymozaikkal. A balatonalmádi Óvári Messzelátó Balatonalmádi jelképévé vált, közkedvelt kirándulóhely, ahonnan gyönyörű a panoráma, különösen a Fűzfői-öböl felé.

Végül Tihanyba látogatunk, ahol ilyenkor régi hagyomány elevenedik meg a látott halak, a gardák tiszteletére. A garda még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. Felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Látványsütés részesei is lehetünk. A halakat a bencés apátságban előzőleg az újborral együtt megáldják. Természetesen megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. A Látogatóközpontban egy filmet nézünk meg, majd Apátsági rendházban található, most megújult kiállítást. Ezt követően szabadidő áll rendelkezésre hazaindulásig. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.   

Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


undefined ikon
Szabadbattyán-Balatonalmádi 
Tihanyi Garda Fesztivál 1Szabadbattyán-Balatonalmádi 
Tihanyi Garda Fesztivál 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.