Utazás kép fő

A SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVE – PIRAN

LJUBLJANAI LÁTOGATÁSSAL

Időpont: 2023. augusztus 12-13.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 00:15 órától a Népligetben, a Planetárium mellett

Indulás: 00:30 órakor

Program

Indulás az adott napon 00.15 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Szlovén tengerpartig rövid pihenőkkel, éjszaka a buszon. Érkezés a reggeli órákban, várhatóan 10 óra körül.

Egész napos szabadidő ezen a csodálatos helyen, melyet a szlovén tengerpart gyöngyszemének is neveznek. A fürdőzés mellett megtekinthetjük a város kulturális örökségeit is. A domb tetején álló Szent György Székesegyházat a harangtoronnyal és Keresztelő kápolnával, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a partra, a Főtér változatos, velencei hatású épületeit, a világítótornyot és a parti öböl is várja a sétálókat. Piranból 17.00 órakor indulunk hazafelé, de útközben megállunk Szlovénia fővárosában, Ljubljana-ban. Séta és szabadprogram a belvárosban, vacsorázási lehetőség a Ljubljanica folyó partján található éttermek, kávézók egyikében. Az óváros gyalogosan is könnyen bejárható, műemlékvédelem alatt áll, bűbájos utcái, kicsiny terei akár a mesében.

Visszaindulás 22 órakor. Várható vissza érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.

 A szlovén tengerpart olyan, mintha a horvát és az olasz tengerpart szerelemgyermeke lenne osztrák keresztszülőkkel. Ráadásul olyan ékköveket is rejteget ez a rövidke tengerpart, mint Piran, a kétnyelvű, csodás kisváros. Illetve dehogy rejtegeti! Mutogatja, hogy mindenkit ide csábítson. Piran csak arra vár, hogy felfedezzük! És mindenkit, aki felfedezi, gazdagon megjutalmazza az egyedülálló hangulatával, a nyugalmával és az évszázadok óta változatlan bájával. Itt a jelentős turizmus ellenére is minden autentikus: a házak és az emberek is.

Az Adriai-tenger itt tiszta és gyönyörű színű. Egy-két ház teljesen olyan, mint a velenceiek. A sikátorok is olyanok, mintha Velencében járnánk. Piran a szlovén tengerpart ékköve. Kétnyelvű város, ahol a szlovén mellett az olasz is hivatalos nyelv. Ezt mutatja az is, hogy a táblákra is mindkét nyelven fel van írva minden. Az óváros egy félszigetre épült, ahol kis helyen sok ház található. Teljesen autómentes övezet, hiszen keskeny, sikátoros utcák vannak, ráadásul lépcsőkkel, emelkedőkkel tarkítva, és a dombon Szent György temploma. Viszonylag nagy kikötőjében rengeteg kis vitorlás ringatózik. A kikötő mellett végigsétálva vezet az út a fő térre és az óvárosba. 


Részvételi díj: 29.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 22.490,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő 

 Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

si ikon
A SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVE – PIRAN
LJUBLJANAI LÁTOGATÁSSAL  1A SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVE – PIRAN
LJUBLJANAI LÁTOGATÁSSAL  2A SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVE – PIRAN
LJUBLJANAI LÁTOGATÁSSAL  3A SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVE – PIRAN
LJUBLJANAI LÁTOGATÁSSAL  4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.