Utazás kép fő

ALCSÚTI Arborétum hóvirág virágzás idején,

Látogatás a PANCHO ARÉNÁBAN, BICSKE ÉS VÉRTESKOZMA

Időpont: 2023. február 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett

Indulás: 9.00 órakor

Februárban búcsúzik a tél, megjelenik a tavasz első hírnöke. Az arborétumban csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára.

Program

A kettős vasúti völgyhíd Biatorbágy messze földön – leginkább az 1931-es merényletről – ismert műemléke, de kilátóhelynek sem utolsó. Itt állunk meg először egy rövid látogatásra.

Felcsúton a Puskás Akadémia, vagy Pancho Aréna 2014-ben nyitotta meg kaput. A figyelemre méltó épület Makovecz stílusában épült. Egy vezetés keretében bejárjuk a stadion különleges és exkluzív helyiségeit a díszpáholytól az öltözőig, a sajtótájékoztató-teremtől az elnökségi tárgyalóig. Továbbá megcsodálhatják Puskás Ferenc trófeáit, leülhetnek a kispadra és betérhetnek a futballközpont kétszáz éves kápolnájába.

Innen Alcsútdobozra igyekszünk, ahol az ország legrégibb angolpark jellegű kertje található 40 hektáron. Ilyenkor tél végén nagy esemény a hóvirág virágzása. Az arborétumban 2,5 hektáron 7 hóvirág faj virágzik, megkapó látványt nyújtva. A hatalmas hóvirág mező egyedülálló az országban.

Utolsó programként Vérteskozmára látogatunk, mely egy bájos, egyutcás zsákfalu a Vértes szívében. A falu természetvédelmi területen fekszik, és élő skanzenként működik. A település nevezetessége a 19. századi, hófehér német parasztházak sora, melyekhez szépen ápolt kertek is tartoznak. Az itt tett séta után indulunk haza.

Visszaérkezés Budapestre 18 óra körül. Belépők: kb. 3.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
ALCSÚTI Arborétum
PANCHO ARÉNÁBAN
BICSKE ÉS VÉRTESKOZMA 1ALCSÚTI Arborétum
PANCHO ARÉNÁBAN
BICSKE ÉS VÉRTESKOZMA 2ALCSÚTI Arborétum
PANCHO ARÉNÁBAN
BICSKE ÉS VÉRTESKOZMA 3ALCSÚTI Arborétum
PANCHO ARÉNÁBAN
BICSKE ÉS VÉRTESKOZMA 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

8 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.