Utazás kép fő

ADVENT KISMARTONBAN ÉS RUSZTON

Időpont: 2023. december 3.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

A karácsony előtti hetek a karácsonyi vásárok és az adventi varázslat ideje. A sétálgatás, kóstolgatás és a nézelődés továbbemeli az ünnepekre való készülődés hangulatát.

Program

Folyamatos utazás Burgenland fővárosába, Kismartonba (Eisenstadt). A kismartoni Esterházy-kastély, a híres történelmi család központi rezidenciája Burgenland legszebb barokk kastélya. A rendkívül színvonalasan, gazdagon berendezett termek bejárása kihagyhatatlan program. Megismerjük a család történetét, ismert tagjait, láthatjuk műkincseiket. Az exkluzív „Haydn Explosiv” kiállítás pedig a zenei géniusz pályafutásával és munkásságával kínál egyedülálló élményt nemcsak a szemünknek. Ezután felkeressük a Hegyi-templomot, ahol Haydn mauzóleuma is található. Szabadidő keretében ismerkedés a belvárossal, részvétel a karácsonyi vásár színes forgatagában. A kastély előtt nyíló sétálóutcán ilyenkor kunyhókat állítanak fel, amelyek a kismartoni látnivalók kisméretű másai, az Esterházy-kastélyt, a kastély parkjában álló Gloriette-et, és a hegyi templomot jelenítik meg.

Továbbutazunk a Fertő-tó nyugati partján fekvő kisvárosba, Rusztra, melyet a gólyák városaként is ismernek. Kedves, meghitt, minőségi és különös hangulatú adventi vásárt találtunk ebben a történelmi környezetben, amely – talán nem járunk messze az igazságtól – a Fertő-táj és Burgenland egyik legromantikusabb adventi vására. Az adventi kunyhókban persze minden van, ami szem-szájnak ingere, minőségi, burgenlandi kézműves specialitások kaphatók, de miután Ruszt bornagyhatalom, a híres ruszti bort ezúttal forralt kivitelben érdemes kóstolni.  Ismerkedés a településsel: séta a műemlék házak között, Halásztemplom, Szentháromság plébánia-templom, főtér, díszkút, „Isten szeme”-ház.

Visszaindulás 17 órakor Kismartonból, visszaérkezés Budapestre várhatóan 21 - 22 óra között. Belépők: kb. 30,- €/fő

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENT KISMARTONBAN ÉS RUSZTON  1ADVENT KISMARTONBAN ÉS RUSZTON  2ADVENT KISMARTONBAN ÉS RUSZTON  3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.