Utazás kép fő

Bonyhád-Óbánya-Kisújbánya

Pécs török kori emlékei

Időpont: 2023. július 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, a Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

A mai napon először Bonyhádra utazunk. Bonyhád mezőváros a 18. – 19. század fordulóján, az újratelepítést követően, a gyorsan fejlődő Völgység központja, ahol a vidék tehetősebb nemesei lakóházakat és kúriákat emeltek. A Völgységi Múzeumnak a Nunkovits - család 1780 körül épült emeletes, klasszicizáló késő barokk nemesi udvarháza ad otthont. A tájegység történelmi és néprajzi értékeit bemutató kiállítást enteriőrökkel tették látványossá a gazdag tárgyi emlékek mellett. A Völgységi Múzeum kiállítóhelyeként működik a Tűzoltó Múzeum, egy korábban magtárként használt épületben. A település látnivalója az Ermel-Vojnits mauzóleum, melyet nemrég újítottak fel. A kápolna berendezésének legértékesebb része a Zsolnay-kerámiából készült oltár Mária-szoborral. A Keleti-Mecsek páratlan szépségű, vadromantikus völgye az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgy, olyan természeti csodákkal, mint a Ferde-vízesés vagy a Csepegő-szikla. Könnyű, nem túl hosszú út, de több helyen a patakmederben halad, sokszor köveken, gázlókon kell átugrálnunk.

Utolsó helyszínünk Pécs. A város számtalan látnivalója közül, ma a török kor emlékeit keressük fel, két órás program keretein belül. Kiemelkedik ezek közül Jakováli Hasszán pasa dzsámija, a legjobb állapotban megmaradt magyarországi dzsámi és minaret. Szintén érdekesek Memi pasa fürdőjének feltárt maradványai.

Visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 6.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Bonyhád-Óbánya-Kisújbánya
Pécs török kori emlékei 1Bonyhád-Óbánya-Kisújbánya
Pécs török kori emlékei 2Bonyhád-Óbánya-Kisújbánya
Pécs török kori emlékei 3Bonyhád-Óbánya-Kisújbánya
Pécs török kori emlékei 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.