Utazás kép fő

SZLOVÉNIA CSODÁI

Időpont: 2024. április 06.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Program

A Muravidék Szlovénia legészakibb történelmi régiója, amely 1920 előtt a történelmi Magyar Királyság részét képezte. A régió területe 948,48 négyzetkilométer. Területének legnagyobb részét az Alsó-Mura-sík foglalja el. Szlovénia hét fő országrészének, tájegységének egyike. A régiónak a magyar határral szomszédos településein, elsősorban Lendván és környékén ma is jelentős magyar kisebbség él, akiket muravidéki magyaroknak neveznek.

Első állomásunk Lendva, amely Szlovénia észak-keleti részén található a magyar és a horvát határ közelében. Lendva 1920-ig a Magyar Királyság része volt. A város a történelmi szerepe és kulturális arculata végett, amelyet a településnek és környékének a különböző nemzetiségű polgárok adják, sajátos jelleggel bír. A városban megtekintjük a Lendvai várat, a Szent Márton templomot, a Szent István király szobrát és a Makovecz Művelődési központ épületét.

Innen utunk Dobronakba vezet. Dobronaknak két nevezetessége is van: az egyik Közép-Európa egyetlen orchidea farmja, a másik a falu határában elterülő, gyógyító energiákkal bíró energiapark. Először az "Ocean   Orchids" névre keresztelt Trópusi Kert és Orchideafarmot látogatjuk meg. 160 féle orchideából évente kétmillió növényt nevelnek. Az üvegházban szebbnél szebb, különböző színű és mintázatú virágokat termesztenek, ezek közül néhányat az ezerötszáz négyzetméteres trópusi kertben is megcsodálhatunk, mint a bors és kávé, vanília, mimóza, papaya, mangó, avokádó, ananász, és egyéb különleges termések.

Napunkat folytatva, a gyógyító erdőben, a Bakónaki-tó körül elhelyezkedő különleges energiával bíró Energiaparkban sétálunk. A táj szépsége mellett sokak szerint, Dobronak és környéke gyógyító energiákkal is rendelkezik. A gyógyulni vágyók rendszeresen zarándokolnak a tó körül fekvő Energia parkba és az erdő mélyén fekvő Szent-Vid kúthoz, amelynek vize is gyógyító hatással bír. A forrás gyógyító- és csodatevő hatásáról ősidők óta beszélnek. Az energiapark rendezett, dimbes-dombos erdei világ, tanösvénnyel, túrautakkal, egy meseszép kis tóval, és nem utolsó sorban gyógyforrással és energiapadokkal. A több mint 50 energiapont közül 26-ot bemértek és megjelöltek.

Feltöltödve a csodálatos energiával, visszatérünk Lendvára, ahol a Lendvai Vinárium Torony kilátóból nézünk szét. Lendva-hegyen épült  Vinarium-kilátótorony kör alakú torony 53,50 méter magas, földszinttel és kilenc emelettel. A torony alapterülete 293 m2,  acél szerkezetű vasbeton földszinttel, a tetején egy üvegezett kilátót alakítottak ki, ahonnan egyszerre látjuk be a négy ország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területét. A toronyba 240 előregyártott lépcsőn vagy lift segítségével lehet feljutni. A földszinten a látogatók rendelkezésére étterem áll, továbbá ajándéktárgyak, információs pont, a torony melletti házikókban pedig a helyi  gasztronómia és borok kínálata várja a látogatókat. Belépők: kb. 20,- €/fő. Hazaérkezés kb. 20-21 óra között.

Részvételi díj: 25.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 17.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő          

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
SZLOVÉNIA CSODÁI 1SZLOVÉNIA CSODÁI 2SZLOVÉNIA CSODÁI 3SZLOVÉNIA CSODÁI 4SZLOVÉNIA CSODÁI 5SZLOVÉNIA CSODÁI 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.