Utazás kép fő

EGY CSODÁLATOS KULTURÁLIS FELTÖLTŐDÉS - MELKi APÁTSÁG ÉS LINZ

Időpont: 2024. május 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Program

Osztrák Dunakanyarnak is nevezik Wachau régió bortermő vidékét, amely Bécstől alig egy órányira fekszik Alsó-Ausztriában. Hangulatos kisvárosok, teraszos szőlőföldek sorakoznak a Duna mentén. Wachau az UNESCO Kulturális Világörökség része, a National Geographic pedig 2009-ben a melki bencés apátsággal együtt a „Best Historic Destination in the World” címmel tüntette ki. Wachau nyugati bejáratánál fekszik Melk városa. Linz Felső-Ausztria tartományának székhelye.  Ausztria harmadik legnépesebb városa. 2009-ben Linz volt Európa egyik kulturális fővárosa.                 

Első megállónk a melki Szent Benedek-rendi apátság. Melk az osztrák Dunakanyar nyugati kapuja. A település legfőbb vonzereje a bencés apátság és apátsági templom, melynek monumentális épületegyüttese a Duna felett emelkedik egy hatalmas sziklatömbön. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek Szent Benedek regulája szerint és látják el feladataikat, az oktatást és a lelkipásztori teendőket. Az apátság megtekintése után a gyönyörű parkjában sétálunk. Elhagyva ezt a csodálatos helyet, utunkat folytatjuk, majd a délutánt Linz felfedezésével töltjük. Először Linz „házihegyére”, a Pöstlingbergre érkezünk. A bazilikát pár perc sétával érjük el. A hegycsúcson áll a Szűz Mária hét fájdalmas Bazilika. Kedvelt kiránduló hely, ahonnan csodás panoráma nyílik a Mühlviertel-vidékre, az Alpokra, és Linzre. Majd Linz városnézésével folytatjuk a napunkat. Linz Felső-Ausztria tartományi székhelye. Egy séta keretében megnézzük a főteret, az egykori várat, a régi dómot, a plébánia templomot és az új dómot, majd szabadidő. Hazaindulás 17 órakor. Visszaérkezés várhatóan 23-24 óra között. Belépő jegyek: kb. 20,- €/fő

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 19.990,- Ft/fő

BBP+stornó biztosítás: 990,-Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
EGY CSODÁLATOS KULTÚRÁLIS FELTÖLTŐDÉS - MELKi APÁTSÁG ÉS LINZ  1EGY CSODÁLATOS KULTÚRÁLIS FELTÖLTŐDÉS - MELKi APÁTSÁG ÉS LINZ  2EGY CSODÁLATOS KULTÚRÁLIS FELTÖLTŐDÉS - MELKi APÁTSÁG ÉS LINZ  3EGY CSODÁLATOS KULTÚRÁLIS FELTÖLTŐDÉS - MELKi APÁTSÁG ÉS LINZ  4EGY CSODÁLATOS KULTÚRÁLIS FELTÖLTŐDÉS - MELKi APÁTSÁG ÉS LINZ  5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

19 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.