Utazás kép fő

TISZADOB – ANDRÁSSY-KASTÉLY

EGER - KISVONATOZÁS

Időpont: 2024. március 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

A tiszadobi Andrássy-kastély, a hazai historizáló építészet egyik legimpozánsabb alkotása, amely az idősebb gróf Andrássy Gyula elképzelései alapján épült. A magyar reformkor meghatározó politikusa kezdte építteteni a Tisza partján álló kastélyt, ami 1890-ben, a gróf halálakor már készen állt. Az épület berendezése fiára, Ifj. Andrássy Gyulára maradt, aki a pazar belső mellé különleges parkot is álmodott a kastély köré. A régi időkből megmaradt falépcső, az ebédlő faborítása és a francia stílusú, a szájhagyomány szerint bukszus-labirintusként emlegetett látványos hímzéses parter kert teszi az ország egyik legszebb kastélyává a tiszadobit. A kastély különlegessége, hogy a 4 évszaknak megfelelően 4 bejárata, az év 12 hónapjának megfelelően 12 tornya, 52 hetének megfelelően 52 szobája és 365 napjának megfelelően 365 ablakszeme van. A település természeti környezetét vízrajza határozza meg. Egyedülálló sokszínűséggel folyók és holtágak mentén ártéri és galéria erdők váltakoznak a környéken.

A kastélylátogatást követően Egerbe utazunk. Kisvonatos városnézés során, bejárjuk Eger városát, majd szabadprogram. Szabadprogram keretein belül még el lehet látogatni gyalogosan a kisvonatról látottak közelebbről megtekinteni. Illetve egy estebédet valahol elfogyasztani. Vissazindulás Budapestre 18 órakor.

Belépők: kb. 6.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 15.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
TISZADOB – ANDRÁSSY-KASTÉLY
EGER - KISVONATOZÁS 1TISZADOB – ANDRÁSSY-KASTÉLY
EGER - KISVONATOZÁS 2TISZADOB – ANDRÁSSY-KASTÉLY
EGER - KISVONATOZÁS 3TISZADOB – ANDRÁSSY-KASTÉLY
EGER - KISVONATOZÁS 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.