Utazás kép fő

AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS

POZSONY

Időpont: 2024. október 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Pozsony a Duna partján, az ország délnyugati csücskében, a Kis-Kárpátok előterében fekszik. Gazdag múltja ellenére Pozsony a világ legfiatalabb fővárosai közé tartozik. Pozsony egyik jelképe a vár, amely már messziről jól látható. A város legszebb része az Óváros, ahol történelmi nevezetességeket és kulturális intézményeket találunk. Az Óváros a romantikus utazók kedvence, szűk kis utcácskáival. Magyarország egykori fővárosa, európai jelentőségű utak keresztező pontján alakult ki. A különféle tájak és népek találkozása és az igen fontos vízi út, a Duna gyorsította fejlődését. Így vált Pozsony a Duna völgyének egyik legfontosabb, legforgalmasabb, legszebb városává.

PROGRAM

Pozsonyba érkezésünk alkalmával először megnézzük a várat és környékét. Majd találkozunk a helyi idegenvezetővel, aki egy 2 órás városnézés keretében mutatja be a várost és érdekességeit. A gyalogos séta során kívülről megtekinthetjük a Várat, a Nemzeti Színházat és a Vigadót, a Mihály kaput, az Academia Istropolitanat, a Magyar királyi kamara épületét, a híres pozsonyi diéták színhelyét. Látjuk a Főteret az Régi városházával és szebbnél szebb egykori főúri palotákat. Városnézésünk után belülről is megnézzük a Szent Márton székesegyházat és a Prímáspalotát a Tükörteremmel, valamint a Galériával. További látnivalók a Duna parti sétány, Ferences templom, Mirbach palota.

A belvároson kívül megnézzük a volt Grassalkovich-palotát, ami a mai Kormányzati Központ (csak kívülről tekintjük meg), és a Kék templomot.  Ezután szabadprogramot biztosítunk visszaindulásig. Visszaérkezés Budapestre 20-21 óra között. Belépők, helyi idegenvezető (kb. 25,- €)

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 1POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 2POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 3POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 4POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 5POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 6POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 7POZSONY
AZ EGYKORI KORONÁZÓVÁROS 8
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.